Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κτηνοτρόφοι: Ο ΕΛΓΑ ευθύνεται που δεν βρέχει

Σοβαρές επιπτώσεις στην γεωργία και την κτηνοτροφία είχε η ανομβρία του Απριλίου, όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του πρώην δήμου Ποταμιάς.

Σύμφωνα με τους ίδιους αυτό δεν οφείλεται στη φύση αλλά και στο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας που εφαρμόζει ο ΕΛΓΑ για τις περιοχές Δαμασίου και Τυρνάβου.
 
 
Αυτό κατήγγειλε το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας ο κ. Ανδρέας Παπακυπριανός ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΕΛΓΑ για την αντιχαλαζιακή προστασία για τις περιοχές του Τυρνάβου και Δαμασίου είχε σοβαρές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία διότι διώχνει τα σύννεφα.  
 
Η ανομβρία για τους κτηνοτρόφους σημαίνει περισσότερες ζωοτροφές και μεγαλύτερο κόστος παραγωγής. Εμείς δεν λέμε όχι στο σύστημα του ΕΛΓΑ για την προστασία των παραγωγών. Ζητάμε να αποζημιωνόμαστε κι εμείς από την στιγμή που πληρώνουμε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για ζημιές , πρόσθεσε ο κ. Παπακυπριανός. Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που είχε προχθές με τους κτηνοτρόφους της περιοχής στη Συκέα Ελασσόνας. Οι κτηνοτρόφοι αναμένουν την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ ετοιμάζουν και διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates