Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΑΣ Άρτας κατά ΥΠΑΑΤ για τις επιστροφές ΦΠΑ

Φαίνεται πως το ελληνικό κράτος δεν μπορεί ακόμη και αυτή την στιγμή να ξεπεράσει τον «κακό» εαυτό του. Αποτέλεσμα πάντως είναι οι αγροτοκτηνορόφοι στην περιοχή να κάνουν Πάσχα χωρίς τα χρήματα που υπολόγιζαν από την επιστροφή ΦΠΑ. Υπαίτιο το Υπουργείο δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΑΦ Νίκος Γκίζας.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας Νικόλαος Γκίζας, λέγοντας «Τα χρήματα αυτά που κάθε χρόνο δινόντουσαν αυτές τις ημέρες πριν από το Πάσχα και μπορούσαν οι αγοροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής να πληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις τους, να κινηθεί η τοπική αγορά και να αγοράσουν ό,τι απαιτείται για την καλλιεργητική φροντίδα της νέας περιόδου, δυστυχώς δεν θα δοθούν και όχι με δική μας υπαιτιότητα, αλλά του υπουργείου».


Πιο αναλυτικά η καθυστέρηση οφείλεται στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία υπογράφηκε στις 2 Απριλίου και βάζει νέες προϋποθέσεις στην διαδικασία για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οι οποίες ισχύουν και για την προηγούμενη περίοδο, ήτοι το 2012. «Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με το νέο πλαίσιο, όμως σε αυτό δεν θα πρέπει να ενταχθεί το 2012 για το οποίο αφορά η επιστροφή», είπε ο κ. Γκίζας, ο οποίος επιπλέον τόνισε πως «Στην νέα αυτή κανονιστική απόφαση μπαίνει πλαφόν στις στρεμματικές αποδόσεις για την επιστροφή ΦΠΑ το οποίο μάλιστα είναι πολύ χαμηλό και έτσι οι περισσότεροι παραγωγοί, θα υπαχθούν σε μια διαδικασία ελέγχου και θα πάρουν την επιστροφή μετά από 6 μήνες».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates