Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση προθεσμίας για ΦΠΑ αγροτών

Παρατείνεται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.

Επισημαίνεται ότι, μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα διενεργηθούν έλεγχοι στα παραστατικά των αγροτών για να εντοπιστούν περιπτώσεις πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις εφορίες, πριν από τη διενέργεια της επιστροφής, πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των φορολογικών στοιχείων και η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.

Κατά προτεραιότητα και σε βάθος θα ελεγχθούν οι αιτήσεις με ποσά επιστροφής άνω των 10.000 ευρώ αλλά και για μικρότερα ποσά εφόσον υπάρχουν στοιχεία ή ενδείξεις για μη νόμιμη επιστροφή ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates