Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Και στην Γιορτή του Αγρότη η ΕΝΑ Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-9 2011

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας κήρυξε την έναρξη της διήμερης Γιορτής του Αγρότη μετά το καλωσόρισμα του Αναπληρωτή Δημάρχου κ Γεωργίου Φαρμάκη, το Σάββατο, 17 Σεπ 2011, στο γήπεδο της Καρίτσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στους παρισταμένους οι Βουλευτές κκ Γ. Αμοιρίδης, Θ. Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Λ. Αμανατίδου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας κ. Δημ. Τσιμήτρης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Κουτσής και έστειλε χαιρετισμό ο κ. Κουκοδήμος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας κ. Δημήτρης Δαλαμήτρας τόνισε ότι «η ΕΝΑ Πιερίας ξεκινά δυναμικά την διεκδίκηση του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών με την σύσταση ομάδας εργασίας, που σήμερα είναι όλοι στην Γιορτή του Αγρότη, και πρώτη παρουσία μετά το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Χίο, με 5 νέους αγρότες μέλη της. Η ΕΝΑ Πιερίας φιλοδοξεί να κάνει πραγματική γιορτή των νέων αγροτών το Συνέδριο στην Πιερία, συμβάλλοντας στο Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών-2012».

Όλη η Ομάδας Εργασίας για τον συντονισμό της διεκδίκησης του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (Δ. Δαλαμήτρας, Κ. Παπούλια, Ι. Δημαλής, Α. Κούρτης, Ι. Παντούλης & Ι. Τσιφτίδης) ήταν παρόντες και αφού ευχαρίστησαν την βουλευτή κα Μαρία Μίχου διότι είναι επαρκώς ενημερωμένη για την ΠΕΝΑ και ΕΝΑ Πιερίας, συμμετέχει και συμπαραστέκεται στους σωστούς προβληματισμούς των νέων αγροτών, αλλά και μιλάει στην Βουλή για το έργο της ΠΕΝΑ και την πίστη της στους Νέους Αγρότες, ξεκίνησαν την εκστρατεία ενημέρωσης όλων των επισκεπτών για τους σκοπούςκαι τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας.

Το stand της ΕΝΑ Πιερίας επισκέφθηκαν πολλοί νέοι αγρότες, και ο Υφυπουργός κ. Ι. Δριβελέγκας, η Βουλευτής κα Μ. Μίχου, ο βουλευτής κ. Ι. Αμοιρίδης, η βουλευτής κα Λ. Αμμανατίδου, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γ. Φαρμάκης και άλλοι.

Με δικά τους διπλανά stand μετείχαν και τα μέλη της ΕΝΑ Πιερίας Δ. Δαλαμήτρας (αποστάγματα), Α. Κούρτης (κρασιά) και Ι. Παντούλης (κρασιά & αποστάγματα), ενώ ο δυναμισμός της αγροτικής και τουριστικής περιοχής αποτυπωνόταν κυρίως με τους πολυάριθμους πολιτιστικούς συλλόγους, την εκπροσώπηση φορέων και δομών και εμπορικού ενδιαφέροντος αντιπροσωπείες.

Την αξιοπρεπή πρώτη παρουσία της ΕΝΑ Πιερίας εξασφάλισε η προσωπική εργασία της Ομάδας Εργασίας, η τεχνική βοήθεια (δημιουργικό) του ΑγρΟραμα και οι χορηγίες εκτυπώσεων. Όλοι απόλαυσαν το καλαίσθητο πρώτο τρίπτυχο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, το οποίο εκτός από τα μέσα και τους σκοπούς της ΕΝΑ έχει ένα μικρό φωτογραφικό απολογισμό των δέκα προηγούμενων εκδηλώσεων της ΕΝΑ Πιερίας το προηγούμενο πεντάμηνο, και τον προγραμματισμό των επομένων δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων: 27 Σεπ 2011 (Ζάππειο, Αθήνα, Συνέδριο για Το κοινό μέλλον υπαίθρου-πόλης), 3/10/2011 (Ρητίνη, πολιτιστικό κέντρο, για την Πολυαπασχόληση), 7/11/201 (Μηλιά, Γιορτή Τσίπουρου) και 29 Νοε 2011 (Hyatt, Θεσσαλονίκη, Προγραμματισμός ΠΕΝΑ 2012), ενώ η ΕΝΑ Πιερίας περιμένει προτάσεις για την προγραμματισμένη τακτική συνάντηση της πρώτης Δευτέρας του Δεκ (5/12/2011) για τον τόπο συνάντησης, μέχρι να βρεθεί η έδρα της ΕΝΑ.

Οι Νέοι Αγρότες αντιλαμβάνονται ότι μόνο ως ενιαία φωνή σε εθνικό επίπεδο μπορούν να διεκδικήσουν και πάλι την καταξίωση των αγροτικών επαγγελμάτων.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates