Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΣΦΟΔΡΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ <ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ>Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην Άρτα. Το χαλάζι είχε σχεδόν μέγεθος φουντουκιού ενώ εκτός από την ένταση είχε και μεγάλη διάρκεια, περίπου 10 λεπτών. Οι εσπεριδοκαλλιεργειτές του Νομού βρίσκονται σε απόγνωση. Μετά τη δραματική μείωση των τιμών του προϊόντος, που την προκάλεσε η μερική αποδέσμευση της επιδότησης (στο 40% της παραγωγής) μέχρι στις 31/12 του 2009 και της ολικής κατάργησης από την 1η του Γενάρη του 2010 στα χυμοποιήσιμα εσπεριδοειδή. Ήρθε και το χαλάζι σβήνοντας την παραμικρή ελπίδα των παράγωγων για την πώληση τους. Αν δεν σκύψει η πολιτεία και μετά απ΄αυτή την καταστροφή, το πορτοκάλι θα σβήσει στην Άρτα μαζί με την οικονομία της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ?

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΠΑΧΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΓΑ ΕΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΙΝΑ?

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ FROST?

ΤΙ ΛΕΣ?

ΘΟΔΩΡΗΣ είπε...

Καταρχήν για να μπορείς να μιλάς θα πρέπει να είσαι Αρτινός, για να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα. Να είσαι καταστηματάρχης και να βλέπεις το εισόδημα σου να μειώνεται γιατί οι πελάτες σου που είναι παραγωγοί και εργάτες που ζουν από το πορτοκάλι δεν έχουν χρήμα να διαθέσουν και τρίτον και σημαντικότερο να είσαι παραγωγός όπως εγώ και να μην μπορείς να πουλήσεις τα πορτοκάλια σου, που δεν είναι ξινά, γιατί εγώ ξινά δεν έχω και κατά συνέπια δεν παίρνώ επιδοτήσεις. Αλλά από την στιγμή που κόπηκαν οι επιδοτήσεις, έρχεται ο έμπορος εκμεταλλευόμενος την κατάσταση και αγοράζει ξινά και σαλοστιάνα με 6 λεπτά, ο παραγωγός από την άλλη υποκύπτει στον εκβιασμό γιατί αν τα πάει στο χυμό θα πάρει 3 λεπτά. Έτσι φίλε μου μένει στα αζήτητα το Μέρλιν και το Ναβαλίν που το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και δεν μπορεί να πουληθεί τόσο χαμηλά. Τώρα για την παχιά αγελάδα που ανέφερες, ο ΕΛΓΕ είναι ασφαλιστικός φορέας και δεν έχει σχέση με τις επιδοτήσεις.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates