Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κατ’ επάγγελμα αγρότης κι όποιος δεν έχει το 50,01% του εισοδήματος από αγροτικές ασχολίες.

Στον επαναπροσδιορισμό του όρου «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαμορφώνοντας και το (νέο) μητρώο αγροτών. Στο εξής, για να θεωρείται κάποιος κατ’ επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ και να έχει εισόδημα από αγροτικές εργασίες αλλά όχι σε ποσοστό 50,01% του συνολικού εισοδήματος όπως ισχύει σήμερα.
Στην ταυτοποίηση των αγροτών θα λαμβάνεται υπ' όψιν η δήλωση ΟΣΔΕ, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί είτε κατώτατ0 πλαφόν στο εισόδημα από αγροτικές εργασίες (να αποκλείονται δηλαδή όσοι έχουν πολύ μικρό αγροτικό εισόδημα σε σχέση με το συνολικό) είτε ανώτατο στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προτίθενται να λάβουν ειδική μέριμνα για περιπτώσεις όπως των αγροτών οι οποίοι κάνοντας επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα αναγκαστούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΕ - αυτοί θα συνεχίσουν να θεωρούνται κατ' επάγγελμα στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για στήριξη του πολυλειτουργικού αγρότη.
Ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και ταυτόχρονα αγρότες που ζουν σε χωριά με πληθυσμό άνω των 1000 κατοίκων και οι οποίοι με βάση την καινούργια διάταξη οφείλουν να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ (κι όχι στον ΟΓΑ). Οι περιπτώσεις αυτές είναι υπό μελέτη.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates