Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

<<ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ>>

Επειδή επιχειρείται, παρανόμως και αυθαιρέτως, από ορισμένους παράγοντες του αγροτικού χώρου η διαστρέβλωση της αλήθειας ως προς την είσπραξη αμοιβής από τις Ενώσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων από τους αγρότες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογραμμίζει, για μια ακόμη φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:
Οφείλεται απόλυτη συμμόρφωση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ως προς την συμφωνηθείσα διαδικασία ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, που δεν προβλέπει την καταβολή οιουδήποτε ποσού από τους αγρότες

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της πληρωμής προκαταβολών με ταμειακή διευκόλυνση στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής δήλωσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνονται τα ακόλουθα, στα οποία πρέπει να υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση όλων των πλευρών
1. Με το άρθρο 4 του Ν. 3759/5-5-2009 (ΦΕΚ 69Α) έχει προβλεφθεί ότι για το 2009 παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης του έργου της ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης για επιτάχυνση των διαδικασιών ενώ για το 2010 και 2011 θα διεξαχθεί διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου.
2. Στον τακτικό προϋπολογισμό έτους 2009 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προβλεφθεί πίστωση 25 εκ. € για την πληρωμή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών για την παραπάνω εργασία.
3. Προκειμένου να ξεπερασθούν προβλεπόμενες γραφειοκρατικές δυσκολίες και να πληρωθούν άμεσα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με το αναλογούν ποσό σε καθεμία, τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απεφάσισαν την χορήγηση προκαταβολών, μέσω ΑΤΕ στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας ύψους 25 εκ. €.
4. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν επιβαρύνονται καθόλου (με τόκους) από την χορηγηθείσα ταμειακή διευκόλυνση και η μόνη υποχρέωση που αναλαμβάνουν είναι ότι όταν πραγματοποιηθεί η κανονική πληρωμή θα συμψηφισθούν οι προκαταβολές που έχουν λάβει.
5. Από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα σταλεί αύριο 14/5/09 ονομαστικός κατάλογος-αρχείο δικαιούχων αγροτών (κατά κύριο επάγγελμα και συνταξιούχων ΟΓΑ), που το εισόδημά τους προέρχεται από αγροτικές ασχολίες τουλάχιστον κατά 50%. Οι αγρότες αυτών των δύο περιπτώσεων δεν πρέπει να πληρώνουν αμοιβή στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και ευνόητο τυγχάνει ότι όσοι κατέβαλαν την σχετική δαπάνη πρέπει να τους επιστραφεί αφού μέχρι 15/5/2009 θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών μέσω Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.
Άλλωστε τούτο προβλέπεται σαφώς από την Σύμβαση που έχει
ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι όσα ισχυρίζονται κάποιοι κύκλοι ότι
αυτά που ανακοινώθηκαν δεν θα τηρηθούν και ότι υπάρχει επισφάλεια για τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών σε σχέση με την επιλεγείσα διαδικασία, αποτελούν σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και εντάσσονται σε πολιτικά παιχνίδια με κομματικές σκοπιμότητες ενόψει των Ευρωεκλογών. Αυτοί που νοιάζονται για τους αγρότες το αποδεικνύουν εμπράκτως με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες και το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας μας το γνωρίζει.

ΠΗΓΗ: www.minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates