Τρίτη 5 Μαΐου 2009

<<Το κράτος να καλύψει άμεσα το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΓΕΣΑΣΕ>>

«Για το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως σαφές ότι το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων δεν πρέπει να το πληρώσουν οι αγρότες αλλά να καλυφθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό», επισημαίνει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με τα προβλήματα στη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών, αναφορικά με τα οποία τοποθετήθηκε και η ΓΕΣΑΣΕ, κάνοντας λόγο για κυβερνητική ασυνέπεια.
«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση χειρίζεται με μεγάλη προχειρότητα και αδιαφάνεια τα θέματα της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και της διαχείρισης των δικαιωμάτων των αγροτών όπως είναι επίσης γνωστό ότι καρκινοβατεί η υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης που υπέγραψε το 2006 η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε. για τη βελτίωση του ΟΣΔΕ και τη δημιουργία αξιόπιστου εθνικού συστήματος ελέγχων», ανέφερε ο κ. Έξαρχος, για να συνεχίσει: «Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αφού κήρυξε άγονο το σχετικό διαγωνισμό και κάτω από την ασφυκτική πίεση των προβλεπόμενων από τον Κοινοτικό Κανονισμό ημερομηνιών η κυβέρνηση εισηγήθηκε στη Βουλή με σχετική τροπολογία την ανάθεση της ευθύνης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και την κάλυψη του κόστους για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει ανενεργή και για άλλη μία φορά οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων σε μία περίοδο που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι διαμαρτυρίες των αγροτών όλης της χώρας είναι απολύτως δικαιολογημένες. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η αφερεγγυότητα, η αναξιοπιστία και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης.
Για το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως σαφές ότι το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων δεν πρέπει να το πληρώσουν οι αγρότες αλλά να καλυφθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό».
ΓΕΣΑΣΕ: Κυβερνητική ασυνέπεια
«Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνάν οι αγρότες της χώρας , ήρθε να προστεθεί μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση ως αποτέλεσμα μιας ακόμα κυβερνητικής ασυνέπειας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΣΑΣΕ για να συνεχίσει: «Παρά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών στην περσινή Agrotica και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ό,τι το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των κατ' επάγγελμα αγροτών θα καλυφθεί κατά το τρέχον έτος από το κράτος , οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν τη δαπάνη αυτή για μια ακόμη φορά και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένα τιμολόγια που στην περίπτωση των μικρομεσαίων αγροτών είναι υπερδιπλάσια των περσινών.
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να τηρήσουν τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους , έτσι ώστε ο αγρότης να μην πληρώσει ούτε ένα Ευρω, κατανοώντας, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates