Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Χωρίς αρδευτικό νερό όσοι αγρότες χρωστούν

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους ενδέχεται να τεθούν χιλιάδες αγρότες που έχουν οφειλές στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Τεράστιες εκτάσεις κινδυνεύουν να μεταβληθούν σε…. Σαχάρα.

Από τη μια οι δυσλειτουργίες στα αντλιοστάσια που προκαλούν οι κλοπές μηχανημάτων από κυκλώματα και μετασχηματιστών της ΔΕΗ, και από την άλλη τα μεγάλα χρέη των ΤΟΕΒ θέτουν σε κίνδυνο το πότισμα των καλλιεργειών.

Βασικό πρόβλημα παραμένει η παλαιότητα των αρδευτικών δικτύων και οι συχνές ζημιές που εμφανίζουν τα δίκτυα, καθώς επίσης και οι κλοπές στα αφύλαχτα αντλιοστάσια που γίνονται αιτίες ο αγρότης να μην έχει νερό να ποτίσει τα χωράφια του. Εκτός αυτού, όσοι αγρότες χρησιμοποιούν αντλίες και γεννήτριες για να αντλήσουν νερό προς άρδευση θα πληρώσουν «χρυσή» την επιλογή τους αυτή, αφού το κόστος του πετρελαίου παραμένει στα ύψη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, με απόφαση που έληφθη στη Γενική Συνέλευση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων της Γαστούνης, δεν θα χορηγηθεί νερό σε χωράφια που οι ιδιοκτήτες τους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η απόφαση δημιουργεί «δεδικασμένο» και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και από άλλους οργανισμούς ελλείψει ρευστότητας.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@paseges.gr
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates