Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Διανεμήθηκαν τα πρώτα συμβόλαια αγροτικής γης σε νέους αγρότες

Την ανάγκη στροφής της Ελλάδας στην πρωτογενή παραγωγή ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση τόνισε την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, από την Ξάνθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά η διάρκεια εκδήλωσης για τη διανομή των πρώτων συμβολαίων αγροτικής γης σε νέους αγρότες.

Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να διανείμει δημοσία αγροτική γης σε νέους αγρότες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επιθυμούν συστηματικά και με αξιώσεις να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία ή κτηνοτροφία).

Η διανομή αγροτικών γαιών, σημείωσε ο υπουργός, σε συνάρτηση με μια αξιόπιστη περιβαλλοντική πολιτική μπορεί να δώσει διέξοδο σε πολλούς νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται σοβαρά να εκσυγχρονίσουν και να αναπτύξουν το αγροτικό δυναμικό της χώρας, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια πόρτα εξόδου από την κρίση.


Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διανομή δημόσιας αγροτικής γης σε νέους αγρότες που είναι μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι γεωτεχνικών σχολών παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 νέοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ζητώντας πληροφορίες, ενώ από αυτούς 2.300 κατάθεσαν αίτηση και αναμένουν να λάβουν τη σχετική έγκριση εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.


Δέσμευση του υπουργείου, υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι μέχρι το τέλος του 2012 να διανεμηθούν ένα εκατομμύριο στρέμματα σε δικαιούχους. Για το λόγο αυτό και συνεχίζεται ο έλεγχος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και κάθε Πέμπτη στην ιστοσελίδα του οργανισμού αναρτώνται οι διαθέσιμες εκτάσεις δημόσιας γης που μπορούν να διανεμηθούν στους δικαιούχους.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ο κ. Σκανδαλίδης διένειμε τα πρώτα συμβόλαια αγροτικής γης σε έντεκα νέους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, διένειμε 29 αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε συνολικά 180 στρέμματα δημόσιας αγροτικής γης, ενώ σε ολόκληρη την Ξάνθης αναμένεται να διατεθούν 6.200 στρέμματα σε δικαιούχους του προγράμματος.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates