Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι στα φορτία των εσπεριδοειδών

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 6 Δεκεμβρίου, ενημερώνει πως συνεχίζονται να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε φορτία εσπεριδοειδών στα σημεία εξόδου της χώρας με προορισμό άλλες κοινοτικές χώρες.

Μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν παρατυπίες όπως: 
 
η χρήση ακατάλληλων μέσων συσκευασίας και έλλειψη τυποποίησης κατά τη διακίνηση των εσπεριδοειδών και
η μη υποβολή, όπως υποχρεούνται από τη νομοθεσία, αιτήσεων-αναγγελιών για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί στις αρμόδιες κατά περιοχή Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.

Επί του θέματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις διακίνησαν το τελευταίο διάστημα φορτία εσπεριδοειδών προς τις Βαλκανικές χώρες, γεγονός που ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για την παρουσίαση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων σε αγορές άλλων χωρών. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε ένα πολύ μικρό ποσοστό εξαγωγικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν παράτυπες διαδικασίες να δυσφημίζουν τα ελληνικά προϊόντα. Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσω σε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά τον τομέα των κυρώσεων, προκειμένου να τιμωρούνται αυστηρά οι παραβάτες και να εκλείψουν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού».

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates