Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ξεκίνησε ο μηδενισμός της συμμετοχής της ΑΤΕbank σε Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ και ΕΒΖ


Από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν διαγωνισμοί για το μηδενισμό της μετοχικής συμμετοχής του ομίλου της ΑΤΕbank σε εταιρίες εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως η Δωδώνη, η ΣΕΚΑΠ, η ΕΛΒΙΖ και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στα πλαίσια εξυγίανσης του χαρτοφυλάκιό της όπως ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ιωάννης Βαλάκας.
Η διαδικασία εξυγίανσης κρίνεται απαραίτητη, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όσο και επειδή θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΔΝΤ. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Βαλάκας, «η ΑΤΕbank δεν έχει το Know How για τη λειτουργία των εταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες να περάσουν σε χέρια ιδιωτών».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαλάκας ανέφερε ότι η τράπεζα πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να έχει την αιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια και ότι θα ενταχθεί στο ειδικό ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξης, που είναι υπό ίδρυση.

Ερωτηθείς για το εάν πρόκειται να ακολουθήσει ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, ο κ. Βαλάκας τόνισε ότι και για την επόμενη τετραετία κάτι τέτοιο δεν «βλέπει» να γίνεται πραγματικότητα, δεδομένου όπως είπε, ότι «τραπεζικό σύστημα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κοιτά προς το παρόν μόνον την επιβίωσή του».

Πρόσθεσε, πάντως, πως εάν εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από ξένη τράπεζα - κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής - αυτή θα εξεταζόταν σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι «όταν πάψει να είναι ταραγμένο το νερό στη λίμνη, τότε θα έχουμε γενικότερα ανακατατάξεις στον τραπεζικό τομέα».

Επιπλέον, ο κ. Βαλάκας υπογράμμισε ότι το 2011 θα φέρει εξελίξεις στην τράπεζα και από πλευράς δικτύου και προϊόντων. Στόχος είναι μεταξύ άλλων η αυτοματοποίηση των δανείων και η εισαγωγή νέων μορφών παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου στο κινητό τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ/ΜΠΕ με τον πρόεδρο της ΕΒΖ, Χρυσόστομο Γερούκη, ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της ΑΤΕbank στο μετοχικό κεφάλαιο της βορειοελλαδικής εταιρίας. Ανέφερε, επίσης, πως το επενδυτικό σχέδιο, που κατέθεσε στο διοικητή της ΑΤΕ, για τη βελτίωση της εικόνας της εταιρίας βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση.

Επιπλέον, ο κ. Γερούκης διέψευσε και τα σενάρια περί λουκέτου στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Επισήμανε δε ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις γίνεται η παραλαβή της πρώτης ύλης, μετά φεύγει για επεξεργασία στις Σέρρες και επιστρέφει και πάλι για συσκευασία. Αντίστοιχη διαδικασία γίνεται και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρίας στη Λάρισα με το Πλατύ.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

2 σχόλια:

ΖΕΥΣ είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ πρεπει ν' αντισταθουμε με καθε τροπο στις ξενες τραπεζες στα ξενα συμφεροντα.

ΘΟΔΩΡΗΣ είπε...

Φοβάμαι πώς δεν θα προλάβουμε ούτε να αντισταθούμε, γιατί όλα γύρω μας γίνονται τόσο γρήγορα, που δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις, και το αποτέλεσμα! Η καταστροφή της χώρας μας…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates