Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κίνηση εξαγοράς της ΔΩΔΩΝΗΣ ετοιμάζουν συνεταιρισμοί.


Πρόταση εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει στη ΔΩΔΩΝΗ η ATEbank ετοιμάζονται να καταθέσουν προς τη μεγαλομέτοχο τράπεζα συνεταιρισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Στόχος της κίνησης η διάσωση της γαλακτοβιομηχανίας, προς το συμφέρον των ελλήνων κτηνοτρόφων.
Η «είδηση» για την πώληση του 67% της γαλακτοβιομηχανίας που κατέχει η ΑΤΕbank «βγήκε» κατά τη διάρκεια συνάντησης του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Τάκη Πεβερέτο, με τον διοικητή της Αγροτικής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Θ. Πανταλάκης δήλωσε την πρόθεση της τράπεζας να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στη ΔΩΔΩΝΗ.
Μάλιστα ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΕΚ, να φέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δική τους πρόταση εξαγοράς του ποσοστού, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του η βιομηχανία να περάσει εξ ολοκλήρου σε συνεταιριστικά χέρια.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ ζήτησαν προθεσμία 2 μηνών προκειμένου να διαμορφώσουν τη «συνεταιριστική» πρόταση εξαγοράς της βιομηχανίας. Στο διάστημα, μάλιστα, αυτό έθεσαν ως όρο τη σταθεροποίηση εκ μέρους της επιχείρησης της τιμολογιακής πολιτικής όσον αφορά στο γάλα, προς συμφέρον των παραγωγών, όχι μόνον της Ηπείρου αλλά και όλης της χώρας, δεδομένου ότι η πολιτική τιμών της ΔΩΔΩΝΗΣ επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά τις τιμές απορρόφησης σε ολόκληρη τη χώρα.
Εξάλλου, για το θέμα της μείωσης των τιμών, οι παραγωγοί της Ηπείρου διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη κατάληψη της βιομηχανίας στα Γιάννενα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates