Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ημερίδα για τη στέβια από την ΕΑΣ Βέροιας.


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, που αφορά σε ένα σχεδόν «άγνωστο» στην Ελλάδα φυτό, η καλλιέργεια του οποίου είναι πολύ φιλική στο περιβάλλον και πολύ πιο προσοδοφόρα από ό,τι πολλές «παλιές» καλλιέργειες, όπως σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι, καπνός κ.ά.
Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα «Στέβια, καλλιέργεια και μεταποίηση», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με διοργανώτρια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γεωπόνων Ημαθίας, του Επιμελητηρίου και της ΕΑΣ Βέροιας.
Η στέβια είναι μια νέα γλυκαντική ουσία που προέρχεται από την Παραγουάη και θυμίζει το ζαχαρότευτλο, ωστόσο η καλλιέργειά της αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική και κερδοφόρα. Είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χωρίς θερμίδες και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τη ζάχαρη. Η εναλλακτική αυτή καλλιέργεια θα ξεκινήσει στην Ελλάδα το 2011. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας διοργανώνει τη σχετική εκδήλωση, σε μια προσπάθεια να «ανοίξει» ο δρόμος σε εναλλακτικές καλλιέργειες.
«Το φυτό στέβια, οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις του, η ευδοκίμησή του στην Ελλάδα», «Οι ευεργετικές ιδιότητες και η χρήση της στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των πουλερικών και των μελισσών», «Η καλλιέργεια και η μεταποίηση της στέβιας. Η συμβολή της στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας», είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξουν, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates