Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ασύμφορες οι συμβάσεις για τους Νέους Αγρότες.


Χωρίς καμία τροποποίηση θα συνεχιστεί η διαδικασία υλοποίησης του Μέτρου 112 “Ενίσχυση Πρώτης Εγκατάστασης Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Αυτό ξεκαθάρισε στην πολύωρη σύσκεψη της Πέμπτης 27 Μαΐου η αρμόδια υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, μαζί με 40 εκπροσώπους από 18 Ενώσεις Νέων Αγροτών από όλη την Ελλάδα και το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Ν.Α.. Παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεόδωρος Σαρρής, και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Μόσχος Κορασίδης. Οι εκπρόσωποι των Νέων Αγροτών εξέθεσαν με έντονο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν τους συμφέρει να ενταχθούν με 10ετή υποχρέωση παραμονής στο Μέτρο, όταν το πριμ ανέρχεται σε 15.000-20.000 ευρώ και η πρώτη δόση (περίπου 6.000-7.000 ευρώ) δεν φτάνει ούτε για τα πρώτα έξοδα και την αμοιβή του συμβούλου που συνέταξε τον φάκελο.
Η μοναδική εναλλακτική λύση που τους έδωσε η κυρία Μπατζελή, ήταν να μην υπογράψουν τη σύμβαση που έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλουν στους εν δυνάμει δικαιούχους οι περιφέρειες ανά την Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι των Νέων Αγροτών προσέθεσαν ότι ακόμα και αν υπογράψουν τις συμβάσεις, δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν με αυτό το ποσό όσες επενδύσεις έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να κάνουν, με αποτέλεσμα να τους “πετάξει” έξω το πρόγραμμα, από τη στιγμή που δεν αποδειχτούν συνεπείς. Επίσης, όσοι έχουν ήδη “ανοιχτεί” με δάνεια, ζουν υπό ασφυκτική πίεση και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουν τα έσοδα που περίμεναν οδηγούνται ακόμα και σε ακραίες αποφάσεις, όπως η περίπτωση ενός νέου αγρότη που αυτοκτόνησε στα Καλάβρυτα!
Πάντως, η κυρία Μπατζελή δεν απάντησε ούτε για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν όσοι υπογράψουν τώρα τις συμβάσεις. Μετά από ασφυκτική πίεση και απανωτές ερωτήσεις, η υπουργός μαζί με τους συνεργάτες της γνωστοποίησαν νέα μέτρα για όλους τους γεωργοκτηνοτρόφους 18-40 ετών, που θα ισχύσουν ανεξάρτητα από το αν κάποιος νέος γεωργός ενταχθεί στο Μέτρο υπογράφοντας τη σύμβαση ή όχι.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates