Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ρύθμιση χρεών στον ΟΓΑ με 100 ευρώ το μήνα.

Με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ το μήνα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον ΟΓΑ οι οφειλέτες και όπως έχει αναφερθεί σε 36 δόσεις. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, οι καθυστερημένες εισφορές μπορούν να ρυθμιστούν από τα τέλη Ιουνίου που θα δημοσιευτεί ο νόμος.
Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:
**Η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100 ευρώ και η διμηνιαία κάτω από 200 ευρώ, για τους οφειλέτες του ΟΓΑ.
**Εάν ο οφειλέτης απολέσει ολοκληρωτικά το δικαίωμα της τμηματικής εξόφλησης εισφορών σε δόσεις, μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση για ρύθμιση, έπειτα από ένα χρόνο. Το δωδεκάμηνο αρχίζει από τον μήνα καταβολής της πρώτης δόσης.
**Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, παρέχεται έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών. Αν το χρέος εξοφληθεί τιμηματικά, η έκπτωση μειώνεται στο 20% επί των πρόσθετων τελών. Το ποσό μείωσης των πρόσθετων τελών στην περίπτωση τμηματικής καταβολής επιμερίζεται ισόποσα σε όλες τις δόσεις.
**Στην περίπτωση πλειστηριασμού από τον ασφαλιστικό φορέα πριν από την παρέλευση ενός έτους από την έκδοση της απόφασης ρύθμισης ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει αναστολή εάν έχει καταβάλει το 1/5 της συνολικής οφειλής.
**Οι μεγαλοοφειλέτες που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Ειδικής Επιτροπής Εσόδων ρυθμίζουν τα χρέη τους σε τέσσερα έτη (48 δόσεις). Εάν ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλει την δόση μέχρι και τέσσερις συνεχόμενους μήνες, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή από τον επόμενο μήνα. Το 48μηνο παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες της μη καταβολής της δόσης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
Μη καταβολή κάποιων δόσεων
Εάν ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλλει τη δόση μέχρι και έξη συνεχόμενους μήνες, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή από τον επόμενο μήνα. Το 36μηνο παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες της μη καταβολής της δόσης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, με την προϋπόθεση ότι έπειτα από κάθε καθυστέρηση καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις και οι τρέχουσες εισφορές για οκτώ συνεχόμενους μήνες κάθε φορά.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates