Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Για τις 11 Νοέµβρη µετατίθεται η πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης

Άλλες 3-4 μέρες πίσω πάει η προκαταβολή του τσεκ που οι «ιθύνοντες» την υπολογίζουν για την Τρίτη 11 Νοεμβρίου. Στις αιτίες της καθυστέρησης, εκτός από την προφανή έλλειψη ρευστότητας είναι και το μπλέξιμο με τους συμψηφισμούς οφειλών προς τον ΟΓΑ, σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Ούτε µε θαύµα δεν πληρώνεται η προκαταβολή του τσεκ µέσα στο πρώτο δεκαήµερο του Νοεµβρίου, όπως έχουν δεσµευτεί οι αρµόδιοι του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κι ενώ δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από τους επικεφαλής, φαίνεται ότι τα τεχνικά προβλήµατα για την έγκαιρη πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης πάνε ακόµα παραπίσω τη διαδικασία, µε πρωτεύον το θέµα που έχει ανακύψει µε τις παρακρατήσεις των επιδοτήσεων για χρέη των αγροτών στον ΟΓΑ, ενώ εκκρεµούν και οι τροπολογίες που προανήγγειλε ότι θα ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Για την ώρα, πάντως, χωρίς ακόµα να έχει διευκρινιστεί πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, από το βήµα της Βουλής εξηγεί ότι η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στη διαδικασία της πληρωµής των περίπου 650.000 δικαιούχων οφείλεται σε τεχνικά προβλήµατα, και σπεύδει να ανακοινώσει ότι η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 θα δοθεί όπως είθισται µέσα στην εβδοµάδα των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates