Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η 1η Γιορτή Πορτοκαλιού, Ακτινιδίου και Ελιάς στην Άρτα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την 1η Γιορτή Πορτοκαλιού, Ακτινιδίου και Ελιάς από τον Αρτινό κόσμο και όχι μονό. Η γιορτή συμπεριελάμβανε ομιλίες, έκθεση αγροτικών προϊόντων, συναυλία, συζητήσεις & ποδηλατικό γύρο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων άρχισε με τoν χαιρετισμό του Δήμαρχου Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, που ανέφερε περιγραμματικά τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα μέτρων στήριξης από τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα την οργάνωση των παραγωγών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Πρώτος ομιλητής ο κ. Νικόλαος Κουτλιάμπας για το Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, που στην ομιλία του χαρακτήρισε μονόδρομο την οργάνωση των παραγώγων σε ομάδες παραγωγών για την αντιμετώπιση των χαμηλών τιμών και διάθεση των προϊόντων τους.

Δεύτερος ομιλητής ο καθ. Νικόλαος Πετρόπουλος για την Κοινή Γεωργική Πολιτική ως εργαλείο ανάπτυξης. Ανέλυσε λεπτομερώς όρους και προϋποθέσεις της νέας ΚΑΠ που προκύπτουν από την εφαρμογή της μετά το 2015 και πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί δικαιούχοι για την διεκδίκηση των νέων επιδοτήσεων.

Τρίτος ομιλητής ο κ. Ιωάννης Σκούφος για την κτηνοτροφία της Άρτας, από την παράδοση και την βιομηχανοποίηση στην μοναδικότητα, επισημαίνοντας την χρησιμότητα και διατήρηση των εγχώριων φυλών αιγοπροβάτων. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού αυτών των φυλών και διαφύλαξη πλέον ποιοτικών χαρακτηριστικών που απορρέουν από την μοναδικότητα αυτών των ζώων στο μικροκλίμα της Ηπείρου.

Τέταρτος ομιλητής ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και τα περιθώρια αυτοοργάνωσης. Πρέπει να βάλουμε έναν στόχο είπε που δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν για κανέναν λόγο. Τα εμπόδια θα είναι πολλά αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι θετικό.

Πέμπτος ο κ. Ντίνος Μπλιάτσιος για τους τρόπους προώθησης των αγροτικών προϊόντων και την συγκρότηση ομάδων παραγωγών. Πλήρως διαφωτιστικός περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδων παραγωγών τονίζοντας παράλληλα τα εμπόδια που θα συναντήσουν οι παραγωγοί στην ίδρυση ομάδας. Μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν είπε, πρέπει να πάρετε την τύχη στα χέρια σας, φέρνοντας τους παραγωγούς προ των ευθυνών τους. Τελειώνοντας έκανε παρέμβαση ο κ. Λεωνίδας Ραβανός και κ. Τσίρκας για την ίδρυση της Πανηπειρωτικής Ένωσης Αγροτών που θα αντιμετωπίζει πανηπειρωτικά πλέον τα κοινά προβλήματα των αγροτών της Ηπείρου.

Καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσαν στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου περίπτερα όπου βρισκόταν στην διάθεση των επισκεπτών τοπικά προϊόντα με βάση το πορτοκάλι, το ακτινίδιο και την ελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates