Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Προετοιμασία για το αγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, με δύο µαζικά συλλαλητήρια απαντούν οι αγρότες στην άρνηση του υπουργείου Οικονοµικών να ικανοποιήσει έστω και ένα από τα αιτήµατα της αγροτικής πλευράς για το φορολογικό: Οι Θεσσαλοί αγρότες προχωρούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στη 1 το µεσηµέρι στην πλατεία Βάθης και πορεία προς τη Βουλή και οι Κρητικοί µε παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο στις 20 Φλεβάρη.

Στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων το Σάββατο 15 Φλεβάρη αποφασίστηκε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη και πορεία προς τη Βουλή, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Παναττική στάση εργασίας και συμμετοχή στο παναγροτικό συλαλλητήριο την Τετάρτη αποφάσισαν ήδη οι γεωτεχνικοί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων.

Οι αγρότες αποφάσισαν να μπουν σε διαδικασία προετοιμασίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τετάρτης. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη θα ζητήσουν συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ ώστε να θέσουν το αίτημά τους για μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% αλλά και με τον διοικητή του ΟΓΑ για να ζητήσουν τη θεώρηση των βιβλιαρίων αγροτών.

Τέλος, αποφάσισαν να τιμήσουν και φέτος αγωνιστικά το Κιλελέρ, στις 9 Μάρτη με συλλαλητήριο ο τόπος του οποίου θα αποφασιστεί στην πορεία.

Μηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη
ΠΗΓΗ: agronews.gr
Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής πραγματοποίησαν τη Δευτέρα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι αγρότες στα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών. Οι αγρότες θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα κεντρικά αιτήματά τους στην πύλη του υπουργείου. Τον υπουργό είδε μια αντιπροσωπεία αγροτών της Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και ζήτησε να του θέσει ένα τοπικό πρόβλημα, που αφορά την αποτύπωση της περιοχής τους στους δασικούς χάρτες. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον κ. Καράογλου και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων. Οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους αποχώρησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το υπουργείο για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.
Στις 17:00 έχουν κληθεί οι βουλευτές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν σε συνάντηση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βέροιας, με αντιπροσωπεία αγροτών από τη Δ. Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και τις γύρω περιοχές.

Επίσης, οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους. Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έκλεισε στις 11 το πρωί.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Την ίδια ώρα παγκρήτιο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο από όλα τους αγρότες είναι η φορολόγηση και μάλιστα από το πρώτο ευρώ όλων των αγροτικών εισοδημάτων. Με λίγα λόγια δεν θα γλιτώσουν από την εφορία ακόμα και οι φτωχοί συνταξιούχοι αγρότες στα χωριά που παίρνουν 350 ευρώ σύνταξη του ΟΓΑ και διατηρούν εισόδημα 500 – 1000 ευρώ το χρόνο από το λάδι. Ακόμα και αυτό το πενιχρό εισόδημα θα φορολογείται με συντελεστή 13%. Άνθρωποι δηλαδή που δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν το «χαράτσι» για τα σπίτια τους, στους οποίους έχουν «κοπεί» τα επιδόματα και τα δώρα του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς, θα αναγκαστούν τώρα να δίνουν… μερίδιο στο κράτος και από το πενιχρό αγροτικό εισόδημα τους, που θα συμπληρώνει το νέο φόρο που επιβάλλεται από φέτος στα χωράφια! Επίσης, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με καθαρό εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο (είναι πάρα πολλοί) θα πληρώνουν επιπλέον στην εφορία 1.300 ευρώ συν το φόρο για τα χωράφια!

Σύμφωνα με τους αγρότες αυτά τα μέτρα οδηγούν το αγροτικό κόσμο μακριά από τη γη του, στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα αστικά κέντρα, στην προσπάθεια του να επιβιώσει.

Οι αγροτικές οργανώσεις θέτουν τρεις «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν υποχωρούν: Άρση του μέτρου της φορολόγησης της αγροτικής γης από το πρώτο ευρώ και καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 10.000 ευρώ, ποσό ύψους 20.000 ευρώ να δικαιολογείται για διάφορες δαπάνες και άρση του τέλους επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου το συλλαλητήριο της Πέμπτης θα ξεκινήσει στις 10 πμ από τη λεωφόρο 62 Μαρτύρων του Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου θα κριθεί από τη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου και από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι αγρότες στη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη για κινητοποιήσεις περίοδο καθώς οι περισσότεροι αγρότες αυτές τις μέρες κλαδεύουν τις καλλιέργειες τους, ενώ η θερμοκηπιακή παραγωγή είναι στο «φόρτε» της.

Θεσσαλία

Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί στο Αερινό Μαγνησίας και στη Μελούνα από αγρότες της Ελασσόνας. Αγρότες από το Πήλιο ενίσχυσαν το μπλόκο στο Αερινό με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί και παραταχθεί στην Επανωμή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Πέλλα - Ημαθία

Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας έχουν κανονίσει να συναντηθούν το απόγευμα με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν το τι μπορεί να γίνει και να ανατραπεί η «λαθεμένη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων.Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της μετάβασης των αγροτών της περιοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φλεβάρη, το απόγευμα στους Γαλατάδες από την συντονιστική επιτροπή αγροτικών συλλόγων του Νομού.

Μία ώρα αποκλεισμό του οδικού δικτύου του νομού πραγματοποίησαν την Παρασκεύη το απόγευμα οι αγρότες των 6 μπλόκων του νομού. Πέμπτη οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Πέλλας και στη συνέχεια πορεία στην πρώην ΑΤΕ στην Έδεσσα. Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, έγινε νέα συγκέντρωση στο Διοικητήριο της Πέλλας και στη συνέχεια οι αγρότες της περιοχής Σκύδρας προχώρησαν σε κατάληψη στο υποκατάστημα της πρώην ΑΤΕ Σκύδρας. .

Σέρρες

Οι Σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην σημερινή κινητοποίηση. Μερίδα άλλων αγροτών στις Σέρρες δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών, όπου τα έχουν παρατεταγμένα και να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Καβάλα

Αγροτικά μπλόκα στήθηκαν σε Χρυσούπολη και Αμυγδαλεώνα. Σήμερα Δευτέρα 17 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Πιερία

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκρότησαν δυο νέα μπλόκα, το ένα στην είσοδο της Κατερίνης και το άλλο στη διασταύρωση του Βαρικού.

Κοζάνη

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα των Σερβίων. Ακολούθησε πορεία στη ΔΟΥ Κοζάνης και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της τράπεζας ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Μπλόκα έχουν στηθεί στη γέφυρα των Σερβιών, στο Φιλώτα, και στο Αμύνταιο.

Εβρος

Συνεχίζουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κορνοφωλιά, Φέρρες και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, αγρότες του μπλόκου της ΕΒΖ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στο κτίριο της πρώην ΑΤΕ στην Ορεστιάδα. Την ίδια ώρα συνεχίζουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κορνοφωλιά, Φέρρες και στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Την Κυριακή 16 Φλεβάρη το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου στην ΕΒΖ, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στο ύψος του εργοστασίου ζάχαρης.

Κομοτηνή

Μπλόκο έχει στηθεί στην είσοδο της πόλης ενώ σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των καπνοπαραγωγών και των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού.

Ήπειρος

Έχει στηθεί ήδη ένα μπλόκο στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας, με αποφάσεις των τεσσάρων αγροτικών συλλόγων της περιοχής και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Επίσης μπλόκα υπάρχουν και στο Λούρο Πρέβεζας αλλά και στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Χθες αγρότες από τα μπλόκα Φαναριού (Καναλάκι) και Λούρου άνοιξαν συμβολικά τα διόδια του Ακτίου.Στη Θεσπρωτία, τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στο Γραικοχώρι δίπλα στον κόμβο της Εγνατίας, στην παλαιά εθνική οδό προς Ιωάννινα, καθώς και στον παραλιακό δρόμο της Ηγουμενίτσας, δίπλα στο λιμάνι, όπου κατάφεραν να φτάσουν χθες το βράδυ, όταν με μία αιφνιδιαστική κίνηση πέρασαν από τον κλοιό των αστυνομικών.

Αιτωλοαρκανανία

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φλεβάρη από τους αγρότες του μπλόκου της Ερμίτσας, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οι αγρότες παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα επάνω στην πλατεία της πόλης.

Φθιώτιδα

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στον κόμβο της Ανθήλης με την συμμετοχή να ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στο δρόμο, ενώ από όλες τις πλευρές το μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν ότι είμαστε ενωμένοι και ότι δεν πάει άλλο.«Δεν μπορεί να μας γονατίσει κανένας. Ζητάμε να κατέβει ο πρωθυπουργός στα μπλόκα να μιλήσει με τους αγρότες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης.
Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης. Παραταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη καθώς και στη θέση Δρούγος Δομοκού. Εν των μεταξύ, συνάντηση με τον υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελο Αποστόλου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο το πρωί στις 11, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Φθιώτιδας.

Εύβοια

Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη μετά από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαντουδίου με περισσότερα από 40 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα και απέκλεισαν συμβολικά για 3 ώρες την Τράπεζα Πειραιώς.

Αττική

Αγρότες από πολλές περιοχές των Μεσογείων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 16 Φλεβάρη από το πρωί στην 1η γέφυρα εισόδου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βοιωτία

Αγρότες πρόκειται την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου να κλείσουν το δρόμο συμβολικά στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κάστρο και Ανθήλη, επί της εθνικής οδού Αθηνλων-Λαμίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον αγρότη Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Αργολίδα

Μαζικό το μπλόκο στο Ανυφί με τους αγρότες της περιοχής να το ενισχύουν σταδιακά. Το βράδυ, στο μπλόκο στο Ανυφί έγινε σύσκεψη των μπλόκων της Πελοποννήσου που συντάσσονται με τις αποφάσεις και το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Αγροτικών Μπλόκων, όπου προχώρησαν σε αποτίμηση της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, καθορίζοντας της περαιτέρω δράσης τους. Έτσι και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, αγρότες από 9 μπλόκα της Πελοποννήσου την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου.

Αρκαδία

Στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Το μπλόκο ενισχύθηκε και από αγρότες από το Νομό Λακωνίας. Συλλαλητήριο των αγροτών με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, στο μπλόκο στα Βούρβουρα

Αχαΐα

Οι αγρότες της Αιγιαλείας με απόφαση της συνέλευσή τους θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.Παραμένουν και ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα σε 4 σημεία του νομού. Στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, όπου κάθε μέρα το απόγευμα αποκλείεται συμβολικά η ΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος του συγκεκριμένου σημείου. Στην Αιγιαλεία, στον ποταμό Σεληνούντα, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου. Επίσης, μπλόκα υπάρχουν σε δυο σημεία της ΕΟ Πατρών - Πύργου, γνωστότερος και ως 111, στον Πρέβεδο και στο σταυροδρόμι της Τριτέας, κοντά στο Καλέντζι. Σήμερα, αγρότες και των 4 μπλόκων της Αχαΐας άνοιξαν συμβολικά τα διόδια του Ρίου.

Μεσσηνία

Σήμερα από το πρωί οι αγρότες από όλη τη Μεσσηνία πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ έξω από το υποκατάστημα της ΔΟΥ στην Καλαμάτα. Στη Μεσσήνη, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν το πρωί της Τετάρτης, συμβολικά την είσοδο του υποκαταστήματος της πρώην ΑΤΕ. Την ίδια ώρα έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται σε τρία σημεία του νομού τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στουςΓαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.

Ηλεία

Στη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών, προχώρησαν οι αγρότες της Ηλείας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο Μαραθιάς. Το Σάββατο 15 Φλεβάρη έγινε νέα συγκέντρωση στο Μπλόκο της Μαραθιάς με την συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε και συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο στο ύψος του μπλόκου, υπό την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.Την Πέμπτη οι αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο.

Κρήτη

Στα Χανιά ενισχύεται το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Καθημερινά ανανεώνουν τα αγωνιστικά τους ραντεβού στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια με την συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων

Ζάκυνθος

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι αγρότες στο Σαρακηνάδο ύστερα από κάλεσμα του αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογου. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10π.μ. στην περιοχή Λούμπα στην είσοδο της πόλης της Ζακύνθου.

Λέσβος

Ύστερα από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ησυνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ., στη Λάρσο.

Λήμνος

Μαζικά συμμετείχαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λήμνου στην κινητοποίηση που καλέστηκε την Παρασκευή 14 Φλεβάρη. Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου και με πορεία κατευθύνθηκαν στη Μύρινα όπου πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates