Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

"Κλειδώνει" ο φόρος αγροτεμαχίων

Κατά μέσο όρο στα 10 ευρώ ανά στρέμμα θα κληθούν να πληρώσουν από το 2014 οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Ειδικότερα για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις, ο φόρος θα κυμαίνεται στα 4 με 6 ευρώ (θα είναι χαμηλότερος για τους κατ' επάγγελμα αγρότες), ενώ στα παραθαλάσσια "φιλέτα" θα αγγίξει και τα 40 ευρώ ανά στρέμμα.

Στα ακίνητα, θα θεσπιστούν 33 κλιμάκια φορολόγησης που θα αντικαταστήσουν το χαράτσι, με το ποσό ανά τετραγωνικό να κυμαίνεται από 2 ως και 23,1 ευρώ. Ωφελημένοι από το σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται ότι θα είναι ιδιοκτήτες κατοικιών με χαμηλή αντικειμενική αξία, η οποία δεν θα ξεπερνά τα 2.000-2.250 ευρώ ανά τετραγωνικό. Για τις άλλες κατηγορίες θα υπάρξουν επιβαρύνσεις.

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί και στο τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα, το αργότερο την Δευτέρα κι έπειτα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates