Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νύχτα φεύγουν για τη Βουλγαρία άγουρα ακτινίδια από την Άρτα

Νωρίτερα από τον κατάλληλο χρόνο και χωρίς τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησε η συγκομιδή ακτινιδίων στον κάμπο της Άρτας, γεγονός που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των αγροτών αλλά και των εξαγωγέων.

Η πρόωρη συγκομιδή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και απειλεί μεσοπρόθεσμα τις συνολικές καλλιέργειες καθώς η υποβάθμιση του προϊόντος καταγγέλλουν οι ακτινοπαραγωγοί της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον κάμπο της Άρτας κατεβαίνουν βουλγάρικα φορτηγά τα οποία φορτώνουν νύχτα στα χωράφια. Και οι παραγωγοί πουλάνε άγουρα τα προϊόντα καθώς εξασφαλίζουν καλύτερη τιμή από εκείνη που ενδεχομένως θα έπαιρναν αν περίμεναν λίγες μέρες να πουλήσουν στην ώρα τους και με την έγκριση των υπηρεσιών, τονίζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Άρτας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει απευθύνει τις σχετικές εκκλήσεις και από την πλευρά της δεν προχωρά στην έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων ωστόσο αυτό δεν εμποδίσει μερίδα των παραγωγών να κινείται με τους δικούς της κανόνες.

Δεν είναι λίγοι και οι παραγωγοί οι οποίοι προχώρησαν σε έγγραφες καταγγελίες, βλέποντας τον κίνδυνο να βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο, τα βουλγάρικα αυτοκίνητα εξακολουθούν να φορτώνουν νύχτα, να μεταφέρουν σε ψυγεία τα ακτινίδια και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όχι όμως ως ελληνικά.

Η τακτική αυτή ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους παραγωγούς όσο και για την περιοχή καθώς το ακτινίδιο περιλαμβάνεται στο Ηπειρωτικό καλάθι, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Άρτας.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates