Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το πράσινο σκουλήκι «πάει» και σε καλαμπόκι, μηδική

Εκτός από τις φυτείες βάμβακος οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, το πράσινο σκουλήκι, σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες περιοχές της χώρας, «μεταναστεύει» και σε όμορα χωράφια με άλλου είδους προϊόντα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στους αγρότες, που προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν, όχι όμως πάντοτε αποτελεσματικά.

Τη στιγμή που αρκετοί αγρότες πέρσι έχασαν τις επιδοτήσεις λόγω των ζημιών από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, μη πιάνοντας το πλαφόν, σε πολλές περιοχές της χώρας η πράσινη κάμπια μεταναστεύει στα γειτονικά χωράφια, ακόμη κι αν αυτά είναι σπαρμένα με προϊόντα όπως η μηδική και εσχάτως και το καλαμπόκι.

Είναι ενδεικτικό, αναφέρουν αγρότες, πως σε ορισμένες περιπτώσεις η παρουσία του πράσινου σκουληκιού είναι τόσο έντονη που θυμίζει πράσινο… «χαλί».


Όλοι τους πάντως εύχονται να βρεθεί μια λύση, καθώς οι συνεχείς ψεκασμοί επιφέρουν σοβαρή επιβάρυνση στους παραγωγούς, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος παραγωγής.


Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates