Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Έρχονται προκαταβολές ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Η διαχειριστική Επιτροπή των άμεσων ενισχύσεων της ΕΕ, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη 25 Ιουλίου, έκανε δεκτή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιτραπεί στα κράτη μέλη να προκαταβάλουν το 50% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ για το 2012.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τα κράτη μέλη μπορούν θα πληρώσουν νωρίτερα τις ενισχύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες κυριαρχούν σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Μέχρι σήμερα συνολικά 10 κράτη μέλη έχουν ζητήσει επίσημα να πληρώσουν νωρίτερα τις άμεσες ενισχύσεις: Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Λετονία, Ρουμανία, Ιρλανδία και Ελλάδα. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων από τις 16 Οκτωβρίου και όχι από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, που έπρεπε να γίνουν κανονικά.


Η επίσημη απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ κατά τις προσεχείς εβδομάδες.


Σύμφωνα με την ε, στα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη που διατηρούν «συνδυασμένες» πληρωμές, η παρέκκλιση αυτή θα επιτρέψει να πληρωθεί και το 80% των ενισχύσεων για το βόειο και μοσχαρίσιο κρέας.


Ακόμη, σε μια ξεχωριστή ψηφοφορία, η Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει την κατ' εξαίρεση πληρωμή στους αγρότες της Βόρειας Ιταλίας (Εμίλια Ρομάνια, Λομβαρδία και Βένετο), που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου Μαΐου, να λάβουν τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης από την 1η Αυγούστου. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στην Ιταλία να προκαταβάλει το 50% των άμεσων πληρωμών, στους γεωργούς των 113 κοινοτήτων, καθώς και στους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στις βιομηχανίες της περιοχής που επλήγησαν από το σεισμό.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates