Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ε. Βενιζέλος: Προϊόν "τεχνικής" λύσης από ΤτΕ και ΕΚΤ η απόφαση για την Αγροτική Τράπεζα

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την Αγροτική Τράπεζα.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα Τρίτη, 31 Ιουλίου, οι δύο άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση και απείλησαν ότι δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν υπάρχει μια τράπεζα κρατική, ειδικού σκοπού. Και η απόφαση, προσέθεσε, ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ όπως είπε, είχε προηγηθεί άτυπος διάλογος μεταξύ της ΤτΕ και των άλλων τραπεζών, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους σε σχέση με την ΑΤΕ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το βασικό ήταν να σωθούν οι θέσεις του προσωπικού με την πλήρη απορρόφηση του όλου δικτύου και όλου του προσωπικού, με πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.


Χαρακτήρισε πολιτική αθλιότητα τη δήλωση του κ. Τσίπρα, που χαρακτήρισε «λήσταρχους» τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, για την απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, και αναρωτήθηκε αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε απόλυση του προσωπικού της Τράπεζας και περιδίνηση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος.


Είπε, επίσης, ότι οι μεγάλες τράπεζες τελούν υπό τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους και αναφέρθηκε σε θέματα διαφάνειας, σε σχέση με τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων που προωθείται. Αφού διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τα νέα πρόσωπα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι οι κανόνες διαφάνειας δεν θα αλλάξουν και ότι θα αναβαθμιστεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.


Επίσης, μίλησε για εύκολα λόγια και επικρίσεις από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, στα οποία το ΠΑΣΟΚ δεν απαντά. «Αδιαφορούμε για ύβρεις και γελοιότητες», είπε, προσθέτοντας ότι «όλα έχουν κάποιο όριο».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates