Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ρυθμίσεις για τη λειτουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, υπέγραψε εγκύκλιο που καθορίζει διαδικασίες και ρυθμίζει εφαρμοστικές πτυχές του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4056/2012 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις».

Mε το νόμο και την εγκύκλιο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διατάξεων που θα επιτρέψει τη νομιμοποίηση χιλιάδων σταυλικών εγκαταστάσεων της χώρας που λειτουργούν μέχρι σήμερα χωρίς αδειοδότηση και προωθείται η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προσαρμοσμένων στα δεδομένα της ελληνικής υπαίθρου και κτηνοτροφίας.

Εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις σχετικά με τους αναγκαίους ελέγχους (τακτικοί και έκτακτοι).

Δημιουργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο καταγραφής των αδειοδοτούμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της χώρας, στοιχείο το οποίο θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό των διαρθρωτικών δομών και της αναπτυξιακής στρατηγικής του ΥΠΑΑΤ για τον κτηνοτροφικό τομέα.

Όσον αφορά στην αδειοδότηση:


- δημιουργείται «υπηρεσία μιας στάσης» στις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες της χώρας (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), η οποία αποτελεί και τα μοναδικό σημείο επαφής των κτηνοτρόφων με το δημόσιο, απλοποιώντας και διευκολύνοντας τις ισχύουσες πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες
- καθιερώνεται η «προσωρινή αδειοδότηση», με την υποβολή του σχετικού φακέλου, γεγονός που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, με χαμηλότερο κόστος και με καλύτερους τεχνικούς όρους να υλοποιήσουν την επένδυσή τους ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης (κοινοτικά και εθνικά).
- τα πρόχειρα καταλύματα αδειοδοτούνται πλέον χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

Όπως δήλωσε, ο Υπουργός, Kαθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, «ο νόμος και η εφαρμοστική εγκύκλιος στοχεύουν στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ενός κλάδου ύψιστης εθνικής σημασίας. Αντιμετωπίζονται εκκρεμότητες που αφορούν τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που υφίστανται για πολλές δεκαετίες, μέσα από μια διαδικασία με χαμηλό κόστος για τους κτηνοτρόφους».

ΠΗΓΗ:
diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates