Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δύο μήνες απλήρωτη η πρόωρη σύνταξη

Δεύτερη χρονιά το ίδιο έργο φοβούνται ότι θα δουν οι αγρότες δικαιούχοι της πρόωρης σύνταξης, καθώς ήδη παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση σε μια κατά τα άλλα τακτική πληρωμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Η τελευταία πίστωση έγινε στις 17 Δεκεμβρίου και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεμβρίου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ σε 30.464 αγρότες.

Με τη «λογική» της πληρωμής, θα έπρεπε μέχρι σήμερα –τέλος Φεβρουαρίου- να έχουν ήδη πληρωθεί άλλοι δύο μήνες, ένας στα μέσα Ιανουαρίου και ένας στα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών, η τελευταία πληρωμή ήταν τον Δεκέμβριο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, τους αντίστοιχους μήνες, που έμειναν για πάνω από τρεις μήνες χωρίς τα ποσά που δικαιούνται από το εν λόγω πρόγραμμα.

Σημειωτέον ότι πέρυσι, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης της σχετικής πληρωμής, που έφτασε σχεδόν τους 4 μήνες ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε υπογραφεί η απαραίτητη απόφαση με την πίστωση του σχετικού κονδυλίου που αφορούσε την πληρωμή του 2015.

Κάτι, που ωστόσο, δεν ισχύει για φέτος, καθώς η περσινή ΚΥΑ, που συνυπέγραφαν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, καθορίζει και το συνολικό ποσό προς πίστωση για το έτος 2016, στα 70 εκατ. ευρώ και μάλιστα, υψηλότερο από το ποσό των 67,5 εκατ. ευρώ για το 2015.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates