Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζεται συμψηφισμός επιστροφής ΦΠΑ με οφειλές σε ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

Μετά τις αγροτικές ενισχύσεις, για τις οποίες υπάρχει απαγορευτικό από την Ε.Ε. αλά και η δηλωμένη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μπαίνει η επιστροφή του ΦΠΑ προκειμένου να βελτιωθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών, με ιδιαίτερη έμφαση σε ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

Όπως τονίζεται στην σελίδα 40 του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, που δόθηκε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στην δημοσιότητα, το εν λόγω υπουργείο σχεδιάζει την προώθηση των απαραίτητων δράσεων και νέου νομοθετικού πλαισίου, καθώς επίσης και την υλοποίηση της εφαρμογής του αυτόματου συμψηφισμού της επιστροφής φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ με ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να εισπραχθούν οι καθυστερημένες εισφορές και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Για περισσότερα δείτε εδώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής:


Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates