Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στις 7 Νοέμβρη μπαίνει το τσεκ, ακολουθούν βιολογικά, πετρέλαιο

Το αργότερο µέχρι τις 10 Νοεµβρίου θα έχει γίνει η πίστωση των λογαριασµών των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης που ανέρχεται περίπου στα 1,5 δις ευρώ, δεσµεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, στους κτηνοτρόφους µε τους οποίους συναντήθηκε την περασµένη Πέµπτη.

Επειδή 10 Νοέµβρη είναι ∆ευτέρα, πιθανότατα τα χρήµατα θα µπουν στους λογαριασµούς από το απόγευµα της Παρασκευής 7 του µήνα, µε τους αγρότες να µπορούν να τα εκταµιεύσουν από την επόµενη ηµέρα από τα ΑΤΜ ή από ∆ευτέρα από τα ταµεία της τράπεζας.

Ωστόσο, επειδή δεν έχουν αντιµετωπιστεί επί της ουσίας τα θέµατα του Η∆ΙΚΑ κι ενώ θεωρείται βέβαιο ότι επιστροφές ΦΠΑ και αγροτικού πετρελαίου θα συµψηφιστούν µε τυχόν οφειλές των αγροτών, δεν έχουν ακόµα ξεκαθαρίσει οι αρµόδιοι πώς θα χειριστούν το θέµα των κοινοτικών ενισχύσεων.

Εν τω µεταξύ, θεωρείται απίθανο να µπουν χρήµατα σε δικαιούχους της εξισωτικής πριν την πληρωµή του τσεκ, για υποθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί µετά τις ενστάσεις, ενώ για το τέλος Νοεµβρίου τοποθετείται τώρα η πληρωµή της βιολογικής γεωργίας, µε τη βιολογική κτηνοτροφία να πηγαίνει ακόµα παραπίσω δεδοµένου ότι συνδέεται άµεσα και µε τα προβλήµατα που έχουν ανακύψει από τα βοσκοτόπια.

Θέµα του Οικονοµικών το αγροτικό πετρέλαιο
Στο υπουργείο Οικονοµικών βρίσκονται οι φάκελοι πληρωµής των δικαιούχων της β’ δόσης του αγροτικού πετρελαίου, λένε αρµοδίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ωστόσο, πρόκειται για µια πληρωµή που συνδέεται απευθείας µε το θέµα του συµψηφισµού των επιδοτήσεων µε τα χρέη των αγροτών. Το αυτό επιβεβαίωσε µέσα στην εβδοµάδα από το βήµα της Βουλής και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, λέγοντας ότι «η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στους συµψηφισµούς για τυχόν οφειλές στον ΟΓΑ, ενώ στις επόµενες ηµέρες αναµένεται να καταβληθεί η β’ δόση της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου».

Η εγκύκλιος για την ενιαία ενίσχυση
Τον δρόµο για την πληρωµή της πρώτης δόσης του τσεκ ανοίγει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία καθορίζει τη διαδικασία της έγκρισης των φακέλων. Σύµφωνα µε την εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισµού Γρηγόρης Αποστολάκος, ο φάκελος πληρωµής ανά Νοµό ή ∆ιεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και παρτίδα πρέπει να περιλαµβάνει εννέα δικαιολογητικά, ενώ οι ελεγκτές θα προχωρήσουν σε δειγµατοληπτικό διοικητικό και υπολογιστικό έλεγχο, ώστε να εγκριθούν τα ποσά και να προχωρήσει η πληρωµή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης για το 2014, που τοποθετείται το πρώτο δεκαήµερο του Νοεµβρίου.

Πιο αναλυτικά, ο φάκελος πρέπει να περιλαµβάνει τα εξής:
1. τη συγκεντρωτική κατάσταση πληρωµής
2. την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωµής
3. αναλυτική λίστα των επιλεγέντων παραγωγών για κάθε ∆ΑΟΚ
4. τη λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου, υπογεγραµµένη από τους ελεγκτές
5. την έκθεση ελέγχου µε τα αποτελέσµατα του µηχανογραφικού διασταυρούµενου ελέγχου
6. την έκθεση ελέγχου από τον µηχανογραφικό διασταυρούµενο έλεγχο των χαρτογραφικών στοιχείων
7. την έκθεση ελέγχου µε τα συγκεντρωτικά αποτελέσµατα διοικητικών και επιτοπίων ελέγχων
8. την έκθεση ελέγχου ορθού υπολογισµού των ∆ικαιωµάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2014
9. τη λίστα ελέγχου πληρότητας του φακέλου πληρωµής µε τα στοιχεία που ελέγχθηκαν υπογεγραµµένη τον Προϊστάµενο της ∆ιεύθυνσης Άµεσων Ενισχύσεων και Αγοράς.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates