Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Από κόσκινο πλέον όλες οι πληρωμές για όσους έχουν χρέη στον ΟΓΑ

Το συμψηφισμό αποζημιώσεων, επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων ακόμα και δανείων που λαμβάνονται από το Δημόσιο με τυχόν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και, μάλιστα, εν αγνοία του δικαιούχου/οφειλέτη προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση με θέμα «Ενίσχυση διαδικασιών είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών».

Ουσιαστικά η απόφαση επεκτείνει το καθεστώς των αυτόματων συμψηφισμών, που ήδη εφαρμόζεται για τα ασφαλιστικά ταμεία στην περίπτωση επιστροφών ΦΠΑ, σε κάθε πληρωμή από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρακτικά, κανείς πλέον δε θα πληρώνεται εάν πρώτα δεν ελέγχεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές. Εάν διαπιστωθούν ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί σε Ταμεία, π.χ. στον ΟΓΑ, τότε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) του υπουργείου Εργασίας, θα δίνει εντολή στην τράπεζα να κρατήσει το ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα και ό,τι περισσέψει θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση, έχει ως εξής: Το Δημόσιο, οι φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., και Α.Ε. του δημόσιου τομέα που καταβάλλουν πάσης φύσεως, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, αποστέλλουν 10 ημέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής τα ηλεκτρονικά αρχεία των δικαιούχων των ανωτέρω καταβολών στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Στη συνέχεια η ΗΔΙΚΑ για λογαριασμό των ασφαλιστικών οργανισμών και των φορέων που καταβάλλουν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, διασταυρώνει εντός δεκαημέρου τα ανωτέρω αρχεία και αποστέλλει στα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (απευθείας ή μέσω του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ) τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων, αφού έχει γίνει η παρακράτηση των οφειλών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επίσης, αποστέλλει στο Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ τα ποσά των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τα οποία παρακρατήθηκαν τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε πίστωση των λογαριασμών των ασφαλιστικών οργανισμών.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates