Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΚ: Οδυνηρές οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής "ΔΩΔΩΝΗΣ"

O ΣΕΚ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, έπαιζε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής για το γάλα σε πανελλαδικό επίπεδο και ότι η ιδιωτικοποίηση της θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στους κτηνοτρόφους και την οικονομία της Ηπείρου αλλά και όλης χώρας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε," επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

"Οι νέες τιμές που ανακοίνωσε η εταιρεία για το πρόβειο γάλα είναι 8-9 λεπτά κάτω από αυτές που έπαιρναν οι κτηνοτρόφοι και χάθηκαν με τον τρόπο αυτό 3,5 εκ. € για τους παραγωγούς αλλά και την τοπική αγορά. Αν συνυπολογιστούν και τα 10 εκ € από τη μείωση της παραγωγής γάλακτος ουσιαστικά χάθηκαν για τους κτηνοτρόφους και την αγορά 15 εκ €.

Όλα αυτά είναι απόρροια της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ γι' αυτό ο ό ΣΕΚ ενώνει τη φωνή του μαζί με τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου για να επανέλθει η ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΚ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates