Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες (ανανέωση 15.10)

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου, στην Αθήνα, με αντίστοιχο συντονισμό των αγροτών και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, αύριο, από τις 11 το πρωί και μετά, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν, σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στο μπλόκο. Εν τω μεταξύ, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, με θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Η συζήτηση θα γίνει κατόπιν πρωτοβουλίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ύστερα από αποτίμηση του αγώνα, που διήρκεσε πάνω από έναν μήνα και τη χθεσινή συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν τελικά να αποχωρήσουν αύριο, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται με άλλες μορφές. Επικεντρώνεται δε, σε πρώτη φάση, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πρωτεύουσα, με κατά τόπους οργάνωση, ώστε η συμμετοχή να είναι μαζική.
 
Στο μεταξύ, «απογοητευμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά», όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως. Σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει από χθες και οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα, ενώ προς αποχώρηση οδεύουν και οι συνάδελφοί τους σε Έβρο και Ροδόπη.
 
Σε αδιέξοδο η συνάντηση υπουργών και αγροτών
Εντωμεταξύ, την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, στο πλαίσιο της διυπουργικής σύσκεψης που έγινε χθες Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.


«Ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», σημείωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014, με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.
 
Αρνητικοί οι αγρότες
 
«Επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει, τότε θα δουν. Για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα» είπε ο κ. Μπούτας και κάλεσε τους αγρότες την Τρίτη στις 11:00 πμ να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
«Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται» πρόσθεσε.

Για τις ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ο κ. Μπούτας είπε ότι το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».

Την ίδια ώρα, αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα αγρότες που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates