Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΓΕΥΣΗΣ ελιάς


Με επιτυχία ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ στην ποιότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ελιάς ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς, στις 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus, στην Νικήτη Χαλκιδικής, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς».


Με πρωτοβουλία των Αρχιμαγείρων έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με προσεγμένη στροφή προς την ποιότητα των επιτραπέζιων ελαιών, που είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών του πελάτη-καταναλωτή. Η εστίαση του ανταγωνισμού στην ποιότητα έγινε με την ενεργοποίηση των Αρχιμαγείρων, που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τις προτιμήσεις των καταναλωτών, και κατηγοριοποιήθηκε από την Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Γ. Παλησίδη (επιστημονικό Σύμβουλο Chefs Club) επιστημονική επιμέλεια από τον δρ Γ. Μπόσκου και συντονιστές τους chefs κ. Στράτο Μανόλη και κ. Χ.Γκότση.

Τα μέλη της Επιτροπής Γευσιγνωσίας ήταν: κ. Pronzato Herve (executive chef στο εστιατόριο “The Squirrel”), ο κ. Αγάλου Ευάγγελος (πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης), κ. Βογιάννου Χρήστος (εταιρία Provil), κ. Γιώργος Γιάννης (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής), κα Γκρίντζαλη Γεωργία (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμ. Επιστ. της Διατροφής-Διαιτολογίας), κ Δημητρός Δημήτριος (αντιοδήμαρχος Σιθωνίας), κ. Καραφουλίδης Φώτιος (πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας “Ολύμπιος Ζευς”), κ. Κόντος Αριστοτέλης (επιχειρηματίας Anthemus Sea Hotel), κα Μάλαμα Κυριακή (σκηνοθέτης), κα Μπουρνάτζη Σοφία (Marketiste & PR Τουριστικών Προορισμών), κα Μυκονιάτη Ρούλα (Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής), κ. Νούτσος Φάνης (δ/ντής Anthemus Sea Hotel), κ. Παναγιωτάκης Μιχάλης (αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης), κα Πειστικού Μάγδα (αρχισυντάκτρια Food Service), κ. Πίττας Γεώργιος (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας), κ. Σκούρας Αθανάσιος (αντιπρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών), κ. Σουλιώτης Γεώργιος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμ. Επιστ. της Διατροφής-Διαιτολογίας), κ. Τάσσιος Γρηγόριος (πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής), κ. Τσανακλίδης Άρης (executive chef) και η κα Τσανακτσίδου Ειρήνη (εταιρία Perbacco).

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς και Πατέ ελιάς ανέδειξε πολυνίκη επιχείρηση την ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Πορταριά Χαλκιδικής) με εννέα (9) διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη Χαραγμένη, Πράσινη Λεμονάτη, Πράσινη πικάντικη, Πράσινη με μπαχαρικά, Σταφιδάτη, Σταφίδα Ξυδάτη, Μαύρη Σταφίδα, Πράσινη με κόλλιανδρο & σκόρδο) καθώς και βραβείο κοινού.

Η ΔΕΑΣ ΑΕ (Καλύβες Χαλκιδικής) βραβεύτηκε με δύο χρυσά και ένα ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (αμύγδαλο & πάπρικα, σκόρδο & jepaleno, αμύγδαλο & jepaleno), ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Πατέ (αγιορείτικο, bruschetta καλαμών), ασημένιο στην κατηγορία Ροδέλα Ελιάς (bruschetta) καθώς και βραβείου κοινού.

Η εταιρία PELOPAC (Θεσσαλονίκη) πήρε χρυσό και ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Γλυκό Ελιά (Μαρμελάδα καλαμών, μαρμελάδα πράσινη), 2 ασημένια και ένα χάλκινο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (brusxhetta με λαχανικά, πράσινο πατέ, πατέ καλαμών) και ασημένιο στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (γεμιστή με τυρί).

Η εταιρία PURE GREEK (Αθήνα) βραβεύτηκε με 2 ασημένια στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Πράσινη, Καλαμών), δύο ασημένια στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Καλαμών, Πράσινη) και 2 ασημένια στην κατηγορία Γεμιστή Ελιά (Πράσινη, με αμύγδαλο).

Η επιχείρηση ΕΛΙΑΝΘΟΣ (Πολύγυρος) πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Μαύρη αφυδατωμένη, Πράσινη χαρακτή) και ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Πράσινη Ελιά), ενώ πήρε και βραβείο κοινού.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ - OLYMP (Κατερίνη) βραβεύτηκε με ασημένιο και χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Καλαμών, Πράσινη) και ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη ελιά), καθώς και με ασημένιο στην κατηγορία Συσκευασία (Γεμιστές).

Η ΡΟΗ ΑΕ (Καλοχώρι Χαλκίδας) πήρε χρυσό στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Φουρνιστές), ασημένιο στην κατηγορία Πατέ Ελιάς (Μαύρη) και ιδιαίτερη διάκριση με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Συσκευασία (Φουρνιστές).

Η επιχείρηση TERRA NATURA (Σαμοθράκη) βραβεύτηκε με χάλκινο στην κατηγορία Ολόκληρη Ελιά (Θρούμπες) και χρυσό στην κατηγορία Συσκευασία (θρούμπες).

Ασημένιο Βραβείο αποδόθηκε στο Πατέ Ελιάς ΕΛΙΑΓΝΗ της ΚΟΤΙΝΟΣ (Πλατανοχώρι Χαλκιδικής) και στην ΘΡΟΥΜΠΑ ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ της ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (Καλύβες Χαλκιδικής), ενώ Χάλκινο Βραβείο δόθηκε στο γλυκό από ελιά με ολόκληρη ελιά και κρασί & βότανα της ΠΥΛΙΑΚΗΣ ΓΗΣ (Καλαμάτα), στις ολόκληρες πατητές της ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Αλεξανδρούπολη) και στην ολόκληρη Καλαμών της ELYON (Αθήνα).

Οι διακριθέντες θα μπορούν αν έχουν το ειδικό σήμα του CHEFS Club στις συσκευασίες που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Flavor & Taste «Επιτραπέζια Ελιά & Πατέ Ελιάς».

Πληροφορίες κ. Γ. Παλησίδης-6973453331 και κ. Α. Γιάτσογλου-6943834921.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates