Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ» στην τηλεόραση ΕΤ3


Την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012, στις 11.00, στην τηλεόραση της ΕΤ3 ξεκινά η εκπομπή «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ», που είναι ο πιο καινοτομικός τρόπος προσέγγισης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με χειροπιαστό τρόπο, που επιδιώκει να φέρει σε επαφή το τηλεοπτικό κοινό με την ύπαιθρο της χώρας μας.

Η «Μητέρα Γη» αποτελεί μία ψυχαγωγική-επιμορφωτική εβδομαδιαία εκπομπή με περιεχόμενο, που αφορά στην ανασυγκρότηση και οργάνωση των αγροτικών περιοχών. Οι εναλλακτικές μορφές γεωργίας, καθώς και οι στρατηγικές και κατευθυντήριες γραμμές για ολοκληρωμένες παραγωγές και διαχειρίσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής.

Τρεις νέοι γεωπόνοι ξεκινούν την αναζήτησή τους στην ελληνική ύπαιθρο, για να ανακαλύψουν πώς οι γνώσεις τους θα γίνουν πράξη, αλλά και με ποιον τρόπο μπορούν να υλοποιηθούν καλές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα. Μαζί στην αναζήτησή τους μία νεαρή δημοσιογράφος, και μία «ασκούμενη αγρότισσα», ενώ στόχος της «Μητέρα Γη» είναι να αναδείξει τα θετικά αποτελέσματα της επιστροφής στην ύπαιθρο όταν πραγματοποιείται με σύνεση και γνώσεις.

Από την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 στις 11.00 (το πρωί) και κάθε Κυριακή από την ΕΤ3, θα είναι κοντά σε όλους η «Μητέρα Γη».

Με έντονη την αναζήτηση όλων για εξασφάλιση κάποιας μορφής τροφής, κυρίως από τον αγροτικό τομέα, οι κίνδυνοι για «αεριτζήδες» είναι εξ ίσου έντονοι, και οι επίδοξοι αγρότες πρέπει να προσέξουν πολύ. Ο συνταξιούχος καθ. Γ. Δαουτόπουλος, που τώρα τελευταία έχει γράψει τα βιβλία «Το ΙΠΠΟΦΑΕΣ και η καλλιέργειά του», «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ των Ενεργών Μικροοργανισμών στη γεωργία» & «Η καλλιέργεια του ΓΚΟΤΖΙ» επισημαίνει ότι: Δεν υπάρχουν μαγικές ή δυναμικές καλλιέργειες ή όπως αλλιώς θα τις ονομάσετε που θα σας κάνουν πλούσιους από τη μια χρονιά στην άλλη. Καμιά καλλιέργεια δεν το έκανε αυτό μέχρι σήμερα. Η Ελληνική γεωργία για να ευημερήσει και μαζί της όσοι την ασκούν, πρέπει να παράγει πολλά και κυρίως εκλεκτής ποιότητας προϊόντα.

Ενημερωθείτε πολύ καλά για την καλλιέργεια που σκοπεύετε να κάνετε. Μην περιμένετε επιφοίτηση. Ξεκινήστε στα πλαίσια μιας καλά οργανωμένης ομάδας παραγωγών που θα μπορέσει να έχει τεχνική βοήθεια και ένα μέγεθος παραγωγής που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας μεταποιητικής ή εμπορικής μονάδας.

Την Παρασκευή, 8 Ιουν 2012, στις 11.00, στο ΕΚΕΠ (Μεταμόρφωση Αττικής) στα πλαίσια της έκθεσης-πολυσυνεδρίου «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες», θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα ΣΗΜΕΡΑ», με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Η εκπομπή «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ» κάθε Κυριακή, στις 11.00, στην ΕΤ3, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα καλό σημείο αναφοράς για όλους τους «νέους» που θέλουν να γίνουν αγρότες, και όχι απλά παραγωγοί, διότι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι «το χωράφι δεν είναι εργοστάσιο», αλλά τρόπος ζωής, και ότι οι αγρότες δεν είναι απλά εργάτες γης ή απλά επιχειρηματίες, αλλά οι ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του περιβάλλοντος.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates