Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

<<Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής την Πέμπτη>>

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΛΓΑ, μεθαύριο 4 Ιουνίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 31.734.847 ευρώ, για διάφορες καλλιέργειες που πληγήκαν από ποικίλα καιρικά φαινόμενα, καθώς και πατάτες, φυλλοβόλα, εσπεριδοειδή, σταφίδες και οινάμπελα λόγω μειωμένης παραγωγής.
Αναλυτικότερα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 12.649 παραγωγών 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή ύψους 16.668.359 Ευρώ, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων και πατάτας εσοδείας 2008.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών: Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.
Επίσης, την ίδια ημέρα σε εκτέλεση των αριθμ. 2696/04-05-09 Απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, αριθμ. 123/28-05-2009 απόφασης του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. και σύμφωνα με τα αρχεία αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης που παραδόθηκαν στον ΕΛ.Γ.Α. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις ύψους 15.066.488 Ευρώ.
Εκκαθαρίσθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 47.915 παραγωγών της χώρας. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου 2008 σε καλλιέργειες πορτοκαλιών και μανταρινιών στους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας, καλοκαιρινής πατάτας στο Νομό Σερρών, καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας στους Νομούς Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και καλλιέργειες οιναμπέλων στο νομό Κρήτης.
Όλες οι παραπάνω αποζημιώσεις, που συνολικά αγγίζουν τα 31.734.847 Ευρώ θα καταβληθούν μεθαύριο στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates