Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ανά 20 δέντρα ένας «μάρτυρας» για τις ζημιές στα πορτοκάλια

Για διαβαθμισμένα συμπτώματα παγετού, έκανε λόγο ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, Σωτήρης Χήρας, όταν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου επισκέφθηκε την πεδιάδα της Άρτας, προκειμένου να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το ενδεχόμενο ζημιών στα εσπεριδοειδή από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν περιοχές, ανέφερε σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στις οποίες ο παγετός είναι καθολικός, ενώ άλλες έχουν επηρεαστεί λιγότερο.

Ο κ. Χήρας παρότρυνε τους παραγωγούς να εμπορεύονται τα πορτοκάλια, επικαλούμενος προς τούτο την εμπειρία τους όσον αφορά τις συμφωνίες με τους εμπόρους.

Κι αυτό, όπως τόνισε, με την προϋπόθεση να αφήνουν ανά είκοσι δέντρα ένα χωρίς να συλλέγουν τον καρπό, ώστε να διευκολύνεται το έργο των εκτιμητών γεωπόνων.
Εν τω μεταξύ από τους παραγωγούς συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων ζημιάς που λήγει στις 24 Ιανουαρίου.

Σχετικά με τις πιθανές καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα γίνουν την άνοιξη όταν και θα φανεί αν υπάρχει νέα βλάστηση.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates