Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αναμένεται διετής παράταση για τις άδειες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για την πολυαναμενόμενη από τον κτηνοτροφικό κόσμο παράταση της αδειοδότησης των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από του βήματος της Βουλής η εν λόγω παράταση θα είναι διετής, δηλαδή έως το τέλος του 2018.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε σε σχέση με την προωθούμενη παράταση ότι: «Πρέπει όμως οπωσδήποτε να γίνουν ευκολότερες διαδικασίες για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», προκειμένου , όπως είπε, «να σταματήσει η ιστορία των διαρκών παρατάσεων».

«Επειδή από παράταση σε παράταση τελικά δεν κάνουμε τίποτα όλοι μας, από τους κτηνοτρόφους μέχρι και εμείς που έχουμε την ευθύνη, θα δεσμευτούμε ότι, μέχρι να λήξει η παράταση, θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και κυρίως θα θεσμοθετηθούν με έναν άλλον τρόπο χορήγησης των αδειών κατά μια διαδικασία που θα τους διευκολύνει, διότι σήμερα υπάρχει μια γραφειοκρατία σε ένα χώρο δεν έχει συνηθίσει να τρέχει από γραφείο σε γραφείο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να φτιάξουμε δύο ή τρεις τύπους κατασκευών που, ουσιαστικά, θα τις προσαρμόσουμε και, με βάση αυτό που κάνουμε με τα διαχειριστικά σχέδια της κτηνοτροφίας, να πάνε όλα πακέτο, για να έχουμε επιτέλους μια τάξη, αλλά κυρίως να μπορούμε να απορροφούμε τους αντίστοιχους κοινοτικούς πόρους και την κτηνοτροφία χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates