Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προειδοποίηση για την μύγα της Μεσογείου στα εσπεριδοειδή

Αυξημένος πληθυσμός μύγας της Μεσογείου παρατηρήθηκε μετά από τοποθέτηση παγίδων σε οπωρώνες εσπεριδοειδών στον κάμπο της Άρτας. Οι παγίδες εγκλώβισαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών περίπου 12-15 μύγες ανά παγίδα. Ο πληθυσμός αυτός είναι υψηλός για να επέμβουμε πλέον με φαρμακευτικά σκευάσματα, αν φανταστείτε πως το ανεκτό όριο μυγών πρέπει να είναι 7 μύγες ανά παγίδα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Με δυο τρόπους κατά βάση μπορούμε να καταπολεμήσουμε την μύγα της Μεσογείου: 

Πρώτον με βιολογικό τρόπο. Δηλαδή να τοποθετήσουμε παγίδες όπως βλέπουμε και στην φωτογραφεία, που θα περιέχουν διάλυμα θειικής αμμωνίας (2 κουταλιές της σούπας θειική αμμωνία σε ένα λίτρο νερό) με λίγο ζάχαρη ή μέλι και περίπου 40 παγίδες ανά στρέμμα. 
Ο δεύτερος τρόπος είναι με χημικά σκευάσματα με βάση τη δραστική ουσία Phosmet και τη δραστική ουσία Deltamethrin τα οποία είναι σκευάσματα εγκεκριμένα για ψεκασμούς πορτοκαλιάς και μανταρινιάς εναντίον της μύγας της Μεσογείου. Εναλλακτικά επισκεφθείτε τους κατά τόπο γεωπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates