Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Διατήρηση και Διαχείριση Ζωικών Γενετικών Πόρων «Αναγκαιότητα και επένδυση ταυτόχρονα»

Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου και τον Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” θα πραγματοποιήσει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Διατήρηση και Διαχείριση Ζωικών Γενετικών Πόρων: αναγκαιότητα και επένδυση ταυτόχρονα».

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των ελληνικών φυλών, κυρίως των αιγοπροβάτων, όπως για παράδειγμα οι φυλές Άρτας (Φριζάρτα) και Χίου για τα πρόβατα και η φυλή Σκοπέλου για τις αίγες, από πλευράς παραγωγικότητας, διάρκειας παραγωγικής ζωής, προσαρμοστικότητας, αποτελεσματικότητας εκτροφής, ποιότητας παραγόμενων προϊόντων (γάλα, κρέας) κ.ά. Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν, επίσης, θέματα σχετικά με τη διάσωση-διατήρηση των σπάνιων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, την ανάδειξη και αξιοποίηση του υπάρχοντος γενετικού υλικού, στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους οι κτηνοτρόφοι και φυσικά τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα ή την μεταποίηση είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα (αίθουσα Δημ. Χατζή στα Παλιά Σφαγεία) την 14η Ιουνίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates