Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οκτώβριο προγραμματίζεται η πρώτη Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Εσπεριδοειδών

Συνεχίζονται οι επαφές στον τομέα των εσπεριδοειδών με στόχο τη διεξαγωγή της πρώτης τακτικής συνέλευσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Εσπεριδοειδών (Ε.Δ.Ο.ΕΣ.) για την εκλογή του πρώτου αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Γκίζας, μέλος της προσωρινής διοίκησης της Διεπαγγελματικής και πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας – Φιλιππιάδας, «υπάρχουν επαφές μεταξύ των εκπροσώπων συνεταιρισμών, των μεταποιητών και των εμπόρων του κλάδου, με στόχο στις αρχές Οκτωβρίου να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη τακτική γενική συνέλευση, η οποία θα εκλέξει και την πρώτη αιρετή διοίκηση».

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ο.ΕΣ. θα συγκροτείται από ίσο αριθμό αντιπροσώπων από την πλευρά των παραγωγών και ίσο αριθμό από την πλευρά των φορέων της αγοράς. Σύμφωνα με το καταστατικό, το Δ.Σ. ορίσθηκε 14μελές και θα αποτελείται από 7 μέλη εκπροσώπους παραγωγών και 7 μέλη από την πλευρά των φορέων της αγοράς (συσκευαστήρια, μεταφορείς, λαχαναγορές, εξαγωγείς κ.α.).

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκίζας, «θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι από το χωράφι μέχρι τον καταναλωτή. Θα περιλαμβάνει όλα τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια λεμόνια κ.α.). Στόχος μας είναι να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των παραγωγών εσπεριδοειδών από όλες τις περιοχές της χώρας. Έχουμε έρθει σε επαφή με συνεταιρισμούς από την Λακωνία, την Αργολίδα, τη Θεσπρωτία και την Άρτα, που είναι οι παραδοσιακές περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών στη χώρα μας. Παράλληλα έχει ξαναρχίσει το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία. Όλες αυτές οι περιοχές θα πρέπει να έχουν μια παρουσίαση στη Διεπαγγελματική. Σκοπός της οργάνωσης είναι να μεγεθυνθεί η αντιπροσωπευτικότητά της και οι δυνατότητες παρέμβασής της στην εγχώρια και διεθνή αγορά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Τα κυριότερα αφορούν τη διακίνηση των προϊόντων, τη φορολόγηση των παραγωγών, το εργόσημο για τους εργάτες γης που κάνουν την συλλογή των προϊόντων. Για όλα αυτά θα πρέπει να αποφασίζουμε όλοι μαζί και να παρουσιάζουμε τις θέσεις μας από κοινού στο ΥπΑΑΤ».

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2015 είχε υπογραφεί το καταστατικό για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής και είχε ανακοινωθεί το προσωρινό Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από:
- Σκιαδά Κωνσταντίνο - Πρόεδρος - (Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ - Εκπρόσωπος Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία»)
- Αντωνόπουλο Σπυρίδων - Α’ Αντιπρόεδρος - (ΕΑΣ Αργολίδας – Ρέα)
- Κυρλή Στέφανο - Β’ Αντιπρόεδρος - (Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών - «ΣΕΚΛΑ»)
- Παπαδάκο Σπυρίδων - Γενικός Γραμματέας - (Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνίας»)
- Καχριμάνη Σπυρίδων - Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας - (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ήλιος)
- Γκίζα Νικόλαο - Ταμίας - (Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας - Φιλιππιάδας).

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates