Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Αλήθεια θέλουμε να παράγουμε για τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες ή να είμαστε αγροδούλοι κάποιων !!!

Ανακοίνωση Ιδρυτικής ομάδας Π.Εν.Α

Όσο είμαστε ανοργάνωτοι θα μας αφανίζουν!!!

Αλήθεια θέλουμε να παράγουμε για τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες ή να είμαστε αγροδούλοι κάποιων !!!!!!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να χτυπιέται με κάθε τρόπο ο πρωτογενής τομέας αυτής της χώρας. Αλήθεια γιατί; 
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και θα δούμε: Το 1981 η Ελλάδα ήταν αυτάρκης από αγροτικά προϊόντα και οι εξαγωγές τις πήγαιναν καλά αφού τα προϊόντα μας ήταν ανταγωνιστικά και φθηνά γιατί είχαμε εθνικό νόμισμα και δική μας αγροτική πολιτική. Μέχρι το 1981 η χώρα είχε το δικό της μοντέλο οικονομίας δηλαδή σε τοπικό επίπεδο και οικογενειακή αυτάρκεια πχ η κάθε οικογένεια καλλιεργούσε σε τοπικό επίπεδο δεν υπήρχαν σουπερ μάρκετ αλλά μπακάληδες οι οποίοι πουλούσαν προϊόντα τοπικά και διάφορα άλλα τα οποία δεν υπήρχαν στην περιοχή καθώς οι εισαγωγές τότε ήταν λίγες . Υπήρχαν επίσης και τα μονοπώλια . Η τοπική οικονομία συντηρούσε τους πολίτες της που κατά πλειοψηφία ήταν αγρότες . Βέβαια δεν είχαν πολλά μέσα (τρακτέρ , σύγχρονες εγκαταστάσεις – καλλιέργειες ) αλλά οι πολίτες της χώρας μας ζούσαν καλά χωρίς να έχουν πολλά λεφτά και αξιοπρεπέστατα. 

Όταν λοιπόν όλοι ζητωκραυγάζαμε για την τότε ΕΟΚ και αργότερα Ε.Ε. νομίζαμε ότι ανοίγει ο δρόμος προς την γη της επαγγελίας .Μήπως αλλιώς ξεκίνησε σαν Ενωμένη Ευρώπη και στην πορεία πάει να γίνει κάτι άλλο από αυτό που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της . Πράγματι μετά το 1981 η Ελλάδα απογειώθηκε στον πρωτογενή τομέα και έπεσαν και πολλά λεφτά τα οποία μάλλον δεν αξιοποιήθηκαν σωστά ή είχαν κάποιο στόχο . Οι πολιτικοί δημιούργησαν καινούργια κόμματα τα οποία έταζαν τα πάντα σε κάθε αγρότη συνήθως λεφτά επιδοτήσεις αποζημιώσεις κτλ…. Ο αγροτοσυνδικαλισμός κομματικοποιήθηκε και έτσι οι αγρότες χωριστήκαν σε στρατόπεδα χωρίς να βλέπουν ότι στο μέλλον αυτά τα λεφτά που έπαιρναν θα τους τα ζητούσε πίσω κανένας. Αλήθεια αναρωτήθηκε κανένας από εμάς τους αγρότες ποιος μοιράζει λεφτά τζάμπα !!!! Στην διάρκεια αυτή δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά αυτά τα κονδύλια που σαν στόχο είχαν την ανάπτυξη αλλά και ταυτόχρονα την διάλυση του πρωτογενή μας τομέα. Ένα απλό παράδειγμα είναι : Σταματήσαμε να παράγουμε καπνό και ταυτόχρονά δίναμε επιδοτήσεις στους αγρότες αυτούς να παράγουν κάτι άλλο και να παίρνουν ένα ολοκαίνουργιο τρακτέρ εισαγωγής Μα θα αναρωτηθεί κανένας γιατί ;;; Η κοινή αγροτική πολιτική ΚΑΠ της Ευρώπης είχε και τις υπογραφές των Ελλήνων υπουργών και την συγκατάθεση των αγροτοσυνδικαλιστών που δεν τα έβλεπαν αυτά;;;; Η αλήθεια είναι ότι η ΚΑΠ ήταν στα μέτρα κάποιων τους οποίους βόλευε για χτίσουν την κυριαρχία τους .

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν σύγχρονες παροχές μεγάλα σουπερ μάρκετ και πολλές ανέσεις και ατελείωτες εισαγωγές προϊόντων. Η χώρα μας σε όλα αυτά τα ευρωπαϊκά χρόνια κατάντησε να γίνει χώρα 75% παροχής υπηρεσιών και 5% παραγωγής δηλαδή χρεωκοπημένη. Στόχος του κάθε Έλληνα μετά από χαλιναγώγηση ήταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και επιστήμονας για να ξεφύγει από την δύσκολη δουλεία του αγρότη. Η ιστορία δείχνει ότι εάν δεν έχεις να φας δεν επιζείς . Σε αυτό παίζει ρόλο η παιδεία του κάθε λαού. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε. 

Κάθε εμπόδιο για καλό λέει ο σοφός λαός μας. Πιστεύουμε ότι τα νέα μέτρα μας αφανίζουν και καλούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις τους συναδέλφους μας. Φτάνει ποια η αδιαφορία των συναδέλφων μας . Τους προτείνουμε να μην πιστέψουν πάλι αυτά που θα τους τάξουν οι ψευτοπολιτικοί μας. Η δικαίωση έρχεται με αγώνες και είναι η ώρα που θα πρέπει να τις κάνουμε πράξεις βλέποντας και τους ευρωπαίους συναδέλφους οι οποίοι- βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας την επιβίωση τους

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ!!!

Η Ιδρυτική ομάδα της Π.Εν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates