Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Στους λογαριασμούς η πρόωρη σύνταξη για την εκκρεμότητα του Φεβρουαρίου

Στους λογαριασμούς τους θα βρουν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 33.512 αγρότες τα χρήματα που τους οφείλονται για την πρόωρη σύνταξη του μήνα Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για μια εκκρεμότητα, που ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες τους δικαιούχους αγρότες της πρόωρης σύνταξης, οι οποίοι έμειναν απλήρωτοι για περισσότερο από 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με το οποίο σημείωνε ότι μέσα στον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί δύο πληρωμές, μια κατά την έναρξη και μια προς τη λήξη του, οι οποίες θα αφορούν την πρόωρη των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, ενώ από τον Μάιο οι σχετικές πληρωμές θα γίνονται μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι «με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το Εθνικό πλαίσιο ελέγχων, στάλθηκαν προς πληρωμή στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, συνολικά 33.512 δικαιούχοι Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών με το συνολικό ποσό των 6.350.250,68 Ευρώ, που αφορούν υποχρεώσεις μηνός Φεβρουαρίου 2015».

Υπενθυμίζουμε ότι το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερωτήσεις για την τρίμηνη πρωτόγνωρη καθυστέρηση που είχε προηγηθεί δύο βουλευτών της ΝΔ, αναφέρεται ότι η ΚΥΑ της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών έτους 2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 10 Μαρτίου και στις 13 του μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων, με ποσό 6.438.242,11 ευρώ για την αποπληρωμή του Δεκέμβρη του 2014.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί δύο πληρωμές, μια κατά την έναρξη και μια προς τη λήξη του, οι οποίες θα αφορούν την πρόωρη των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Από τον μήνα Μάιο οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μηνιαίως». Μάλιστα, ο κ. Αποστόλου εξηγεί ότι η καθυστέρηση έκδοσης της συγκεκριμένης ΚΥΑ οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στη μεταφορά πιστώσεων έτους 2015 του προγράμματος σε κωδικό προϋπολογισμού εθνικών προγραμμάτων, δεδομένου ότι πλέον, η πρόωρη συνταξιοδότηση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates