Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συρρικνώνεται η κτηνοτροφία της Ηπείρου

Σε συρρίκνωση οδηγείται τα τελευταία χρόνια η κτηνοτροφία της Ηπείρου, η οποία ιστορικά αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την τελευταία πενταετία η παραγωγή γάλακτος στην περιοχή της Ηπείρου έχει μειωθεί θεαματικά.

Την γαλακτοκομική περίοδο 2012-2013 η μείωση ξεπέρασε το 20% ενώ το διάστημα 2013 – 2014 η παραγωγή γάλακτος ήταν λιγότερη κατά 30%, φθάνοντας στην περιοχή των Ιωαννίνων το 40%.

Η περιοχή της Πρέβεζας παρότι επίσης έχει δεχθεί πλήγμα από την συρρίκνωση της κτηνοτροφίας «κρατά» ένα ικανοποιητικό ποσοστό παραγωγής γάλακτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα παράγονται καθημερινά περίπου 17 τόνοι γάλακτος όταν πριν από μια πενταετία η ποσότητα αυτή ανέρχονταν στους 25 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος της κτηνοτροφίας πρέπει να υποστηριχθεί από την πολιτεία αφού σε διαφορετική περίπτωση όπως τονίζουν οι παραγωγοί, θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Olá Graça e Paz.

Parabéns pelo belo trabalho neste seu site.
Já tornei-me vosso seguidor. Aproveitamos a oportunidade
Para compartilhar também com vocês o nosso blog.
Fiacremos felizes por vossa visita e mais ainda se seguir-nos.

Atenciosamente

Josiel Dias
Mensagem Edificante para Alma
josiel-dias.blogspot.com
Rio de Janeiro
Brazil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates