Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Προτεραιότητα στην ανάπτυξη «εργαλείων» χρηματοδότησης αγροτών από την Πειραιώς

Παράγοντα ανάπτυξης αποτελεί ο αγροτικός τομέας για την Τράπεζα Πειραιώς, επανέλαβε, από τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλός της, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που δίνει η τράπεζα στην ανάπτυξη «εργαλείων» χρηματοδοτικής υποστήριξης των αγροτών.

«Ξεπεράσαμε τις 17 σχέσεις (προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας το 2013) και στόχος μας είναι μέχρι το 2017 να φθάσουμε τις 100 σχέσεις», ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, σημειώνοντας ότι η συμβολαιακή γεωργία «κερδίζει πόντους».

Ανακοίνωσε δε, ότι πέραν της γεωργίας, η τράπεζα δίνει έμφαση και στη συμβολαιακή κτηνοτροφία και σ' αυτό το πλαίσιο, επίκειται συμβολαιακή σχέση με μεγάλο προμηθευτή του «Μπάρμπα Στάθη».

Η Τράπεζα μπαίνει προσεκτικά, αλλά και δυναμικά στον αγροτικό τομέα, ανέφερε, ανακοινώνοντας «λίφτινγκ» στο προϊόν «Ανοιχτό Δάνειο Αγροτών», με στόχο την ενίσχυση των μη συμβολαιακών αγροτών που έχουν οφειλές, κατά κύριο λόγο, κάτω των 10.000 ευρώ. Με το «λίφτιγνκ» του προϊόντος, που θα έχει επιτόκιο 7,10%, οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις καλλιεργητικές τους δαπάνες, ενώ η αποπληρωμή του θα γίνεται με μεγαλύτερη ευελιξία και ευνοϊκότερους όρους.

Εξ άλλου, ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου 2014 το πρόγραμμα του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ), ένα πρόγραμμα 253 εκατομμυρίων ευρώ (τα 138 εκατ. αποτελούν τη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς) και χρηματοδοτεί δράσεις εκσυγχρονισμού, επενδυτικών σχεδίων τεχνολογιών και καινοτομιών μεταποίησης. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.

Αναφερόμενος στις υποθήκες γης, υπενθύμισε ότι, με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε πέρυσι από τη Βουλή, αντιμετωπίσθηκαν, «σβήστηκαν ατελώς, όπως άλλωστε ατελώς είχαν επιβληθεί», υποθήκες για παλιά δάνεια που συνέχιζαν να «βαραίνουν» τα αγροτεμάχια, αφού, εξυπηρετούνταν και εξοφλούνταν. Τώρα πλέον, τα βάρη των υποθηκών, δεν μπορούν να ξεπερνούν το 120% των δανείων.

Ερωτηθείς δε, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο κ. Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης του 82,33% της βιομηχανίας, δεν έχει συναντηθεί με τους υποψήφιους επενδυτές (τη York Capital και τη σερβική Sunoco)

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates