Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Έλεγχοι και για επιδοτήσεις σε αγρότες που έλαβαν επιστροφή ΦΠΑ με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια

Οι παραγωγοί που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ θα ελεγχθούν και για το εάν έχουν λάβει με παρανόμως επιδοτήσεις. δήλωσε στις 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες της Κρήτης οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια.

Αναλυτικότερα, με αφορμή την αποκάλυψη από το ΣΔΟΕ της υπόθεσης στην Κρήτη, όπου εντοπίστηκαν χιλιάδες γεωργοί να έχουν λάβει επιστροφή ΦΠΑ, η οποία βασίστηκε σε πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, ο υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που πέρα από την παράνομη διακίνηση προϊόντων έχει επεκταθεί και στα θέματα παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων, αποδίδει.


Η συσχέτιση του ΟΣΔΕ με την παραγωγή με τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων από μια εκμετάλλευση σε συνδυασμό με τους ελέγχους για την είσπραξη ΦΠΑ από αγρότες του ειδικού καθεστώτος δίνει συνεχώς αποτελέσματα. Οι παραγωγοί που εντοπίσθηκαν από το ΣΔΟΕ θα ελεγχθούν με διασταυρωτικούς ελέγχους και για τη λήψη ενισχύσεων και εφόσον υπάρχουν ευρήματα θα επιβληθούν κυρώσεις ή θα επιστραφούν τυχόν αχρεώστητα καταβληθέντα ποσά ενισχύσεων.


Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που περνάμε έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση και η διαφάνεια και του τελευταίου ευρώ που ξοδεύει ο τόπος για να υποστηρίξει τη γεωργία. Γι’ αυτό προχωρούμε στην εξυγίανση του συστήματος συνδέοντας τη δήλωση, δηλαδή τις εκτάσεις και το ζωικό κεφάλαιο που έχει ένας αγρότης, με το ύψος του ΦΠΑ που του επιστρέφουμε.


Γεγονός που από μόνο του βοηθάει στην αποκάλυψη, τόσο των πλαστών, όσο και των ανακριβών τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων από τον αγρότη στον έμπορο, που χρησιμοποιούνται από ορισμένους επιτήδειους

για την είσπραξη αδικαιολόγητα υψηλών ποσών επιστροφής ΦΠΑ από το κράτος, δηλαδή από όλους μας.
Οδηγεί σε αδικαιολόγητη έντεχνη αύξηση των τιμών πώλησης των προϊόντων από τον έμπορο στον καταναλωτή, με συνέπεια τις αυξημένες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Η πρακτική αυτή ανοίγει το δρόμο στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ήταν από την αρχή δηλωμένη μου προτεραιότητα να χτυπήσουμε τις διάφορες μεθοδεύσεις και παρανομίες. Να ελεγχθεί όλη η διαδικασία στην αγροτική παραγωγή προς όφελος του πολίτη και του καταναλωτή. Και το κάνουμε».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates