Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Τα «δικαιώματα» των Νέων Αγροτών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-7-2011

Με την λήξη των προθεσμιών για την κατάθεση των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση της κατανομής των δικαιωμάτων στον κάθε δικαιούχο νέο αγρότη, η ΠΕΝΑ επισημαίνει τα παρακάτω:


1) Τα κατανεμηθέντα δικαιώματα δεν αποτελούν επαρκή βάση άσκησης αγροτικού επαγγέλματος, συνεκτιμώντας και τις άλλες συνθήκες των νεοεισερχομένων στα αγροτικά επαγγέλματα αγροτών.

2) Η διαδικασία κατανομής, ενώ πιθανόν τήρησε επακριβώς την ΚΥΑ, έχει ευρύ δημοκρατικό, αλλά ακόμα, και διαβουλευτικό έλλειμμα. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν όπως έχει ξανααναφερθεί, μας βρίσκουν αντίθετους γιατί δεν τήρησαν καμία διαδικασία διαβούλευσης. Η ΠΕΝΑ πιστεύει ότι όλοι όσοι ενισχύθηκαν με το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών το 2009 θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να αποκτήσουν δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης. Η ΠΕΝΑ επισημαίνει ξανά ότι τόσο το ποσό του κάθε δικαιώματος όσο και ο αριθμός των δικαιωμάτων δεν είναι επαρκή.

3) Ασχέτως όλων των παραπάνω, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών πιστεύει ότι οι νέοι αγρότες και ο αγροτικός κόσμος γενικότερα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο καλύτερο μέλλον τα επόμενα χρόνια, και για αυτό η ΠΕΝΑ καλεί όλους τους νέους αγρότες να επικοινωνήσουν επειγόντως, ακόμα και τώρα, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες «παραλαβής» των όποιων δικαιωμάτων από το Ενιαίο Απόθεμα δόθηκαν.

Κατά την κορύφωση των θερινών αγροτικών εργασιών, οι επαγγελματίες νέοι αγρότες αναζητούν εναγωνίως χρόνο και διαδικασίες για να βελτιώσουν την μη αποδεκτή (όπως έχει καταγγελθεί στην ΠΕΝΑ σε ειδικές περιπτώσεις) πολιτική επιλογή του ΥΠΑΑ&Τ για την «εν κρυπτώ», όπως αποδείχθηκε, ΚΥΑ που κατανέμει το Εθνικό Απόθεμα.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών υποστήριξε τους τελευταίους μήνες όσο πιο ενεργά μπορούσε την προώθηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2013 και μετά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 29/6/2011 για τη χρηματοδότηση της ΚΓΠ, προετοιμάζει σειρά δραστηριοτήτων-συζητήσεων για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates