Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σε απεργία οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ την Τρίτη 9 Μαρτίου.

Με σημείο αιχμής τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε βάρος τους, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τρίτη, 9 Μαρτίου , οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ. Καταγγέλλοντας εκστρατεία κατασυκοφάντησης του έργου τους καλούν την αρμόδια υπουργό ν' αντιληφθεί τα καθήκοντα και τις ευθύνες της και ν' ασχοληθεί, για την αναμόρφωση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας, σύμφωνα και με τις προτάσεις τους.
Αναλυτικότερα, σε νεότερη ανακοίνωσή του σωματείου τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής: «Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ έχουμε, επανειλημμένα, δηλώσει αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την αξιοπιστία του Οργανισμού και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κας Μπατζελή για τη συγκρότηση ομάδας για τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται.
Κρίνουμε ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση της υπουργού κας Μπατζελή για τη διατήρηση της υποχρεωτικής ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής μέσω του ΕΛΓΑ και δηλώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε το θετικό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την κυρία Υπουργό και θα παρέχουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για την εξυγίανση του ΕΛΓΑ.
ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛΓΑ
• την παραμονή του έργου των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στον ΕΛΓΑ, υπενθυμίζοντας ότι η μέχρι σήμερα εκτέλεση του έργου αυτού από τον ΕΛΓΑ είχε άριστα αποτελέσματα με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείρισή του, με άμεση στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και με ίσους όρους για όλους τους αγρότες της χώρας
• τη θεσμική και οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού
Με την 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα πέσει στο κενό η προσπάθεια συκοφάντησης του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού και θα αγωνιστούμε για να περιφρουρήσουμε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά την ίδια την συνέχιση ύπαρξης του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής, στη βάση της υποχρεωτικότητας και του κοινωνικού του χαρακτήρα.
Καλούμε τους αγρότες όλης της χώρας να συμπαραταχθούν στο δίκαιο αγώνα μας που πρέπει να γίνει και αγώνας δικός τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Κ. Τσιτουρίδης Κ. Σούλιου»

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates