Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Παράταση ως 15 Ιουνίου στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου έχουν οι παραγωγοί για να ολοκληρώσουν τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2016 (δηλώσεις ΟΣΔΕ), έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Επιτρόπου Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν.

Ειδικότερα, με βάση σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν στις 29 Απριλίου, αναφέρεται ότι: « Ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα μιας σειράς κρατών μελών (σσ. μεταξύ των οποίων ήταν και η Ελλάδα, μετά από αίτημα του υπουργού γεωργίας, Βαγγέλη Αποστόλου, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο για παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων κατά 1 μήνα)είναι διατεθειμένος να επιτρέψει σε όσα κράτη μέλη το επιθυμούν να επεκτείνουν κατά ένα μήνα (από τις 15 Μαΐου στις 15 Ιουνίου) το περιθώριο υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες τους».

Να σημειωθεί ότι εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών αν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ευελιξία που δίδεται. Επιπλέον, επίσημος κανονισμός θα υιοθετηθεί τις επόμενες μέρες από την Κομισιόν.

Οικονομικές δυσκολίες στις αγροτικές αγορές ορισμένων κρατών μελών και το γεγονός ότι είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ επιβάλλουν την ευελιξία στο χρόνο υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Γεωργίας.

Πιο αναλυτικά, ο Χόγκαν δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση της Κομισιόν αντανακλά τη σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης σε ορισμένες αγροτικές αγορές και κάποιες περιορισμένες εξαιρετικές δυσκολίες που προκύπτουν από το πρώτο έτος εφαρμογής των καθεστώτων άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης. Αναμένεται ότι αυτή η χαλάρωση των κανόνων θα βοηθήσει τους αγρότες με ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την υποβολή αίτησης/αξιώσεων τους εγκαίρως. Τα κράτη μέλη που θα αποφασίσουν να αναβάλουν την τελική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι κανόνες περί χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης γίνονται σεβαστοί.»

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates