Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

<<ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 2010>>

- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της «Αγροτικής Εστίας» στην ενίσχυση των κοινωνικών και ψυχαγωγικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με την αρ. 22596/445/25-11-2009 (ΦΕΚ 2385/Β’/27-11-2009) απόφασή του, ενέκρινε τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» του ΟΓΑ για το έτος 2010. Τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» απευθύνονται σε 500.000 δικαιούχους και περιλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά προγράμματα.

Για το 2010 πρόκειται να υλοποιηθούν τα ακόλουθα προγράμματα:
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:
Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις).Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 160.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις).Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Προϋπόθεση συμμετοχής στα προαναφερόμενα προγράμματα είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής καθώς και η παραλαβή των αντίστοιχων Δελτίων θα γίνει μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.
Κριτήριο επιλογής των δικαιούχων για τα ανωτέρω προγράμματα ορίστηκε με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση η κλήρωση. Κατ΄εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα, εφόσον λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΠΛΟΩΝ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ):
Περιλαμβάνει 4/ήμερες κρουαζιέρες (3 διανυκτερεύσεις), σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Παρέχει στους συμμετέχοντες δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια (αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά), πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου) και διαμονή σε δίκλινες καμπίνες. Απευθύνεται σε 5.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων).
4. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:
Περιλαμβάνει 5/θήμερο ταξίδι στην Κύπρο (4 διανυκτερεύσεις) αεροπορική μεταφορά, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (με πρωινό και ημιδιατροφή), καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και τουριστικές περιηγήσεις (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων). Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 5.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους (ατομικό πρόγραμμα).
Προϋπόθεση συμμετοχής στα προαναφερόμενα προγράμματα είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα των τετραήμερων κρουαζιέρων και για το επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο θα υποβληθούν στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Τα αντίστοιχα Δελτία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ με συστημένη επιστολή στους κληρωθέντες δικαιούχους.
Κριτήριο επιλογής των δικαιούχων για τα παραπάνω προγράμματα ορίστηκε με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση η κλήρωση.
5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ:
Απευθύνεται σε 200.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.
Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τα δελτία θεάματος για την περίοδο 2010-2011, απευθύνονται σε 100.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους, οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.
Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων στα ανωτέρω προγράμματα θα γνωστοποιηθεί με νεότερες ανακοινώσεις.
Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates