Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Αναζητούνται επειγόντως 85 εκατ. ευρώ για τα σχέδια βελτίωσης του 3ου ΚΠΣ – αναθεωρείται ο «Αλ. Μπαλτατζής»


Την πρόθεσή τους να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ προς τους παραγωγούς που εντάχθηκαν στα σχέδια βελτίωσης από το 3ο ΚΠΣ εξέφρασε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ταυτόχρονα, προανήγγειλαν ότι θα εξεταστούν από μηδενική βάση οι εξαγγελίες της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας για το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, η υπουργός κα Κατερίνα Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστεί η πρόταση αναθεώρησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-13 «Αλ. Μπαλτατζής» με προτεραιότητα το πρόγραμμα για τους καπνοπαραγωγούς και σε κάθε περίπτωση είπε ότι απαιτείται η ενίσχυση της εθνικής συμμετοχής, θέμα για το οποίο χρειάζεται φυσικά η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών.
Η κα Μπατζελή κατέστησε σαφές ότι θα εξευρεθούν τα 85 εκατ. που απαιτούνται για την αποπληρωμή των σχεδίων βελτίωσης από το 3ο ΚΠΣ, ωστόσο τόνισε ότι κατ' αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται πόροι από νέες προκηρύξεις.
Για το μπαράζ εξαγγελιών αρδευτικών έργων και μελετών στο οποίο επιδόθηκε ο προκάτοχός της τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο υπογράμμισε ότι «εάν δεν υπάρχει μελέτη, δεν καταγράφεται καν το έργο». Όσον αφορά τα έργα τα οποία έχουν σοβαρές μελέτες, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση. «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates