Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στήθηκε η μασκώτ του Φεστιβάλ στην Πρέβεζα


Ανοικτή σε προτάσεις, μέχρι 2 Σεπ 2013, για την ονομασία της μασκώτ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, είναι η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, στήνοντας την μασκώτ του Φεστιβάλ, πάνω στην Ιόνια οδό, στον χώρο του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Βίντεο www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IuMTZXAVVi4 που προσκαλεί στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου έχει ήδη γίνει γνωστό παντού, ενώ στοιχεία για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ και πως θα έρθει από όλη την Ελλάδα, βρίσκει όποιος θέλει στο www.festival-newn.gr.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ είναι ένας περιστασιακός χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον, διότι οι νέες και οι νέοι δικαιούνται και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα οι συντριπτικά περισσότερες επιλογές είναι για να είναι καλύτερο από ότι είναι σήμερα.

Με ανοικτή διαδικασία η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας δέχεται προτάσεις Αγροτών που εκτιμούν ότι η εμπειρία τους στην αγροτική τους εκμετάλλευση είναι επιτυχής (ζουν αυτοί και η οικογένειά τους από αυτήν) και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους νέους & νέες, αγρότες ή ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Οι πραγματικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να είναι στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία & δασοκομία και μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσαν να υπάρχουν: παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση & εμπορία της δικιάς τους παραγωγής και αγροτουρισμός. Οι Πετυχημένες Πρακτικές θα παρουσιασθούν στον αντίστοιχο κύκλο συζήτησης το Σάββατο 7-9-2013, πρωί, 10.00-14.00. Για την ενιαία παρουσίαση η κάθε αγροτική εκμετάλλευση θα πρέπει να δώσει: την ποσότητα και είδος παραγωγής, τα μέσα που αξιοποιεί, το αποτέλεσμα που έχει και σημεία προσοχής. Αποστολή προτάσεων στο enaprevezas@yahoo.gr ή info@festival-newn.gr. Πληρ: 6974 111252 & 6932206602.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας) λειτουργεί ως σταυροδρόμι συνεισφοράς εργασίας, κοινής προσπάθειας, καλής διάθεσης, ανταλλαγής ιδεών και ζύμωσης για ανάληψη δράσης από τους ανθρώπους που οι ίδιοι αποτελούν την ίδια την βάση της κοινωνίας των ανθρώπων, χωρίς «τίτλους» που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται ψευδεπίγραφοι. Όλοι συνεισφέρουν, όλοι οφελούνται, χωρίς εξαρτήσεις, με αυτάρκεια και βιωσιμότητα.

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013, από 20.30, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ξεκινά από τη ΔΩΔΩΝΗ η διάθεση επιταγών των προκαταβολών στους παραγωγούς

Από τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων που υπέβαλλαν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί – συνεργάτες της εταιρίας, για τις προκαταβολές, μετά και την παράταση που είχε δοθεί και η οποία έληξε χθες Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 756, όσες ήταν και πέρυσι και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση επιταγών προς τους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών, από όπου επιθυμούν.
Οι προκαταβολές, αφορούν έως το 50% του εισκομιζομένου ετήσιου γάλακτος στη βάση των γνωστών ποιοτικών κριτηρίων, όπως και ίσχυε.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζει, όπως έχει ανακοινώσει, τις τμηματικές καταβολές προς τους παραγωγούς της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του Απριλίου καταθέτοντας και σήμερα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Επίσης εξοφλήθηκε το σύνολο των παραγωγών με χρηματικά υπόλοιπα έως 500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Γιορτή κρασιού στην Ζίτσα

Ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα και οι Φορείς της Ζίτσας διοργανώνουν τη «Γιορτή Κρασιού Ζίτσας 2013» την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Η γιορτή κρασιού, προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες ανθρώπους, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό Ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από την εμφάνιση χορευτικών συνόλων της Ηπείρου και από άλλων σημείων της Ελλάδας, που παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και δρώμενα.Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Tην Παρασκευή 23 Αυγούστου θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου γυναικών Ελεούσας και θα ακολουθήσει δημοτική μουσική με το συγκρότημα του Σταύρου καιΓιάννη Καψάλη. 
Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα της Ζίτσας, ενώ θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γιάννη Καραγγιάννη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την λαϊκή ορχήστρα του Δημήτρη Κοντολάζου.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σε τμηματική εξόφληση παραγωγών προχώρησε η Δωδώνη

Τις τμηματικές καταβολές στους λογαριασμούς των παραγωγών της συνεχίζει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ΑΕ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, την περασμένη Τετάρτη (14 Αυγούστου) εξοφλήθηκε το 40% των παραγωγών- συνεργατών της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του μηνός Απριλίου. Επίσης για τον μήνα Απρίλιο εξοφλήθηκαν όλοι οι παραγωγοί της Δωδώνη ΑΕ των οποίων τα χρηματικά υπόλοιπα ήταν μέχρι 300 ευρώ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο στήριξης που παρέχει η εταιρεία προς τους παραγωγούς- συνεργάτες της και για τη διευκόλυνση και άλλων παραγωγών αναφορικά με το θέμα των προκαταβολών για ζωοτροφές, η διοίκηση της Δωδώνη ΑΕ αποφάσισε να συνεχίσει την παραλαβή αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
 

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 σε 99.683 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 39.207.864,66 €.
Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα μας διαβιβάζεται από την Γ.Γ.Π.Σ.
 

Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ.
 

Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates